Gość Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 Moze ktos ze stalych czytelnikow pamieta w ktorym numerze byl material poswiecony Tadeuszowi Steciowi?Nie moge znalezc a wydaje mi sie ze taki material byl kiedys.A moze to bylo w Exploratorze..?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 a kto to jest ten człowiek o którego pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 Niezyjacy juz najwiekszy chyba znawca Sudentow i Karkonoszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 nieżyjący.A co życie mu się znudziło, czy raczej komuś się znudziła Jego dociekliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 Musiało być w Eksploratorze,w Odkrywcy nie pamiętam - a mam wszystkie numery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 Do Vikinga - chłopie dowcip jest śmieszny gdy się wie na jaki temat chce się żartować. Kabareciarzem ty nie będziesz niestety :(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipiec 2002 Share Napisano 20 Lipiec 2002 Zapomniałem się podpisać w temacie - do Vikinga. Przepraszam i pozdrawiam. Qaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipiec 2002 Share Napisano 21 Lipiec 2002 Uznawany przez wielu za najlepszego polskiego znawcę Karkonoszy Tadeusz Steć ( urodzony 1 IX 1925 w Ściance koło Lwowa, zmarły tragicznie 12 I 1993 w Cieplicach ) uruchomił po wojnie schronisko Szwajcarka a potem prowadził Śląski Dom" na Równi pod Śnieżką. Autor wielu przewodników,niezrównany gawędziarz itd.Mieszkał w Cieplicach przy ulicy Orlej 3.Zamordowany,pochowany na cieplickim cmentarzu, w Kotle Łomniczki ma tablicę poświęconą jego pamięci.(ze strony www.cieplice.zdroj.prv.pl)Był moim sąsiadem.Cześć jego pamięci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipiec 2002 Share Napisano 21 Lipiec 2002 Do Szeregowego:Nie znalazlem na tej stronie notki o Steciu. Ktora to zakladka? Znales go dobrze? Do Qaza:Viking wcale nie zartowal. Facet rzeczywiscie duzo wiedzial i zginal nienatrualna smiercia. Jego zejscie lacza niektorzy ze smiercia Fonkowicza i Jaroszewicza, ale nie czas by o tym pisac.Moze z tym artykulem mi sie pomieszalo. Wydaje mi sie ze gdzies go w naszej prasie widzialem. Exploratora tez mam w calosci i jakos mi sie nie rzucilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipiec 2002 Share Napisano 21 Lipiec 2002 Po pierwsze - nadal nie ma odp. na fundamentalne pytanie: w którym n-rze O. był artykuł o Tadeuszu Steciu. Po drugie - polecam książkę Henryka Piecucha - Kto zabił. Bruderszaft ze śmiercią" (wyd. Agencja Wydawnicza CB Warszawa 1999). Jeśli można mieć obiekcje czy teza autora o serii nieprzypadkowych smierci (w tym rzeczywiście Jaroszewicza i Fonkowicza) ma związek z T.S. to na str. 162-164 pełny dokument: Plan czynności śledczych w spr. zabójstwa Tadeusza Stecia w Jeleniej Górze-Cieplicach dokonanego w dniu 12 stycznia 1993 roku.Poczytajcie, bo warto. Tak się dociera do źródeł!A swoją drogą - może Odkrywca przypomniałby jego sylwetkę (niedługo 10 rocznica śmierci). To był wielki znawca gór. I odkrył co nieco. Może za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lipiec 2002 Share Napisano 22 Lipiec 2002 Czemu ie czas o tym pisać" - czas po temu jest jak najbardziej - ostatnio ktoś kopał w domu niejakiego A. Jaroszewicza - cd. sagi Jaroszewicz-Fonkowicz-Steć-Boczoń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.