Czaros Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Napisano 29 Lipiec 2009 Proszę o pomoc w wyborze wykrywacza na militaria, coś w cenie 1000-1200 zł. Kiedyś szukałem starym armandem ale sie skończył i przyszedł czas na coś lepszego i powrót do starego hobby.
tomala_kikol Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 Może używana PRoxima? Pozdrawiam tomala_kikol
albertus32 Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 sugestia tomali trafna.na allegro chodzi po 1150, proxima pól roczna, z dodatkami, jak wiedza wszyscy - ma statyk no i na kolor mocna
melich Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 Od miesiąca mam Smętka, wcześniej tylko kolor i .. duuże wrażenie robi na mnie jego zasięg..dzisiaj chodziłem pierwszy raz z dużą cewką i nie jest źle, trochę trudniej się poruszać ale ile dołow metrowych zostawiłem za sobą ;) 700zł Smętek + najwieksza cewka 180zł i za 880zł masz porządny sprawdzony od lat sprzet na militarkę, może jakis używany na All.....
melich Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 he he tak to może zabrzmiało że doły są nie zasypywane... kodeksu poszukiwacza nie trzeba mnie uczyć, zapewniam..A tak z ciekawości, machnąłem kilka razy Smętkiem z dużą cewką w stronę samochodu (ustawienia były na ground balance i automat) i wyszedł zasię trochę powyżej 2m, nie miałem miarki tylko porównałem do mojego wzrostu, Punto stało bokiem.. tak mi się przypomniało że Armand ciągle o tym mówi.. aaa zrobie to dokładniej nastepnym razem ...
Thomson. Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Nie porównuj Smętka do armanda bo to całkiem inna liga ;)
emidyk Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Witajcie chcialabym kupic mezowi na urodziny wykrywacz tylko zabardzo nie wiem jaki prosze o rade interesuje mnie Smetek HS 3 lub Garrett ACE 250. Pozdrawiam
melich Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Chodzi o to że Armand (konstruktor i sprzedawca) zawsze domaga się by mierzyć zasięg wykrywaczy (szczególnie w statykach ma to sens)na samochód, bo według niego pozostałe zasięgi na mniejsze przedmioty będą proporcjonalnie mniejsze, przypomniało mi się to gdy chodziłem ze Smętkiem i machnąłem kilka razy na auto ...
SaperDębica Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Smetek HS 3 lub Garrett ACE 250 to troche jak wybierac miedzy autkiem terenowym a typowo drogowy. Smetek to dobry sprzet na militarke, mialem go pare lat temu. A ace250 to troszke inny sprzet bardziej na kolorek. Zalezy co małżonek lubi kopac. Kolorek czy moze militarke a moze to i to. Wtedy to cos uniwersalnego pasuje znalezc
armand Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Tak Thomsonie, inna liga, jeden jest wykrywaczem, drugim można w powietrzu pomachać jak wędką, taką ma elastyczną rurkę, rurkę skręcaną śrubkami - w XXI w. Kolega B... tak nim machał, że myślał, że jest popsuty, bo mu dawał błędne sygnały. Jeden ma wskaźnik, drugi ma..., jeden ma 2 baterie, drugi ma asen" na 4 wielkie baterie. Ale polecajcie HS, w szczególności, jak go sprzedajecie na A... . Ciekawe co będziecie polecali, jak już wszystkie sprzedacie?
papi Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Moim zdaniem na militarkę a wiedz i wielkie rzeczy to white’s tm 808.Ten to ma dopiero zasięg.Pozdrawiam papi
papi Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Ups sorki nie zauważyłem, do jakiej kwoty, ale może jakby dobrze poszukał za granicą to, kto wie czy używki by nie kupił.
Thomson. Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Tm 808 na ebayu spokojnie można kupić za 1300 zł.
Prezes14 Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Ja polecam Hs3 bo ma na prawdę dobre zasięgi i jest prosty w obsłudze. a sprzedałem go dawno bo chciałem coś jeszcze lepszego i bardziej uniwersalnego.
Czaros Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 I co tu wybrać, ile osób tyle opini. Kwota tak orientacyjna może być więcej ale sprzet nie musi być szczególnie skomplikowany a nawet jak będzie prosty w obsłudze na początek to dobrze.
albertus32 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 poczytaj o proximie- prawdziwy statyk, głeboki kolor, banalnie prosty- automatyczne strojenie do gruntu, ustawiasz jeden tryb na monety- czułośc na maxa( o ile sie da, ale ja przewaznie bez problemu chodzilem na maxa), dyskryma do -30 i chodzisz...polecam, dobry polski sprzet, doskonała relacja jakosci do cenypozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.