knufi Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Witam, potrzebuje fachowej rady, czym wyczyscic zelazy krzyz - stan wykopkowy - niemam jeszcze zdjec.. ;/ obwodka wmiare ladna, srodeczek raczej zjedzony. Myslalem nad autoliza ale czy ja wiem.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Środek do autolizy, a obwódki na 1 min do kwasku cytrynowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Znaczy się elektrolizy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knufi Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 ale to sie jeszcze trzyma w kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 myślę że jak razem wrzucisz do ELEKtrolizy razem obydwie części to będzie ok, jak się nie mylę obwódki były ze srebra, potem jak uda Ci się rozebrać krzyż na części to ramkę do 15% roztworu wody z solą kuchenną oraz folii aluminiowej(czyli na dnie słoika kładziesz folie aluminiową, zalewasz ciepłą wodą, wsypujesz sól, mieszasz wkładasz fanta i czekasz ja wiem z 10-20min, zależy od zabrudzenia przedmiotu, ale wyczyści Ci to srebro do czysta i będzie jak nowe, a kwasek jest troszkę inwazyjny na srebro chyba, jak dobrze pamietam.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Najlepiej zagladnąc do wyszukiwarki! Był dokładny opis elektrolizy właśnie takiego odznaczenia.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knufi Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 wkacu mogę załączyc zdjecie mojego krzyzastan zaraz po wyciagnieciu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knufi Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 a tu juz po paru autolizach..moje pytanie do ekspertow.. co by mu jeszcze moglo pomoc ?lekka elektroliza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knufi Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Zrób elektrolize. Jest dokładniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.