Skok Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 Witam !!Proszę o identyfikację oraz wydatowanie medalika z fotek. Metalik jest srebrny i przedstawia matkę Boską. W jakiej pozie i jaka to matka Boska, nie mam pojęcia. Przy jej prawym ramieniu znajduje się literka K. Na uszku albo próba albo uszkodzenie. Osobiście stawiam na okres przedwojenny (II RP)
Skok Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 Druga strona wyraźnie z miejscem na tekst. Szkoda, że jest puste.Wielkość medalika to 23x14 mmPozdrawiam!
Skok Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 Dzięki !!Nie wiesz przypadkiem co może oznaczać literka k" oraz tego z jakiego okresu może pochodzić medalik?Pozdr
latający holender Napisano 28 Lipiec 2009 Napisano 28 Lipiec 2009 Ornamentyka i styl podpowiadają okres przed II wojną.
Skok Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Napisano 29 Lipiec 2009 Dzięki ! Chociaż nie podniecam się dewocjonaliami to jeden z przyjemniejszych tego typu fantów które udało mi się trafić. Wszystkie aluminiowe medaliki oddaje dobremu koledze :-)Pozdr!!
latający holender Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 To szkoda że nie jestem tym kolegą:)Jak odczytasz próbę(na zawieszce)to może co do okresu będzie więcej pewności.Piękna znajdka.Z jakiego rejonu ?
Skok Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Napisano 29 Lipiec 2009 Medalik został znaleziony w Bydgoszczy (na obrzeżach miasta) Wyszedł mi jeszcze aluminiowy ale to raczej PRL (zresztą jest dość zżarty). Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.