Rujewit Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 Wybieram się we wrześniu na wakacje w tą okolice i takie pytanie czy ktoś kopał w tym rejonie ? Albo czy może mnie odesłać do książki lub na gdzie (na stronę internetową ?) byłby by opisane walki w tych rejonach ? Wiem, że w tym rejonie Niemcy pozostali do 9 maja...
Rujewit Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 Naprawdę nikt tam nie kopał... przecież to od Krynicy jakieś 30 km...
Mruk Napisano 28 Lipiec 2009 Napisano 28 Lipiec 2009 Naprawdę od IIWŚ tam nikogo nie było:) a tak poważnie to jak się nie mylę to Mierzeja Wiślana a ten teren jest zryty po całości, a fantów tam była moc, zresztą stali bywalcy się wypowiedzą, poszukaj na forum mierzeja wiślana, powinno wiele wyskoczyć.PZDR
Rujewit Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 Co do mierzei to moc fantów tam jeszcze jest, wiem bo kumpel tam siedzi i podsyła mi foty, a mnie krew zalewa :D A dwa póki co nie ma jak szukać bo wyszukiwarka nie działa...
obert8 Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 kolego na mierzei wislanej jest wiecej dolkow niz mew nad morzem kopal tam prawie kazdy ja wrocilem wczoraj z tych rejonow proponuje wpisac w googlu walki o mierzeje wislana 1945 i cos ci wyskoczy ALE TRZEBA TROCHE CHCIEC POSZUKAC A NIE ISC NA LATWIZNE
Rujewit Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Napisano 30 Lipiec 2009 A wy dalej swoje... dobra nie ważne... A Ty myślisz, że nie szukam w necie czy gdzie się da ? Tu zamieściłem po to aby się dowiedzieć pewnych innych wiadomości a nie ogólnych... Dołków może być ale to nie jest świadectwo o braku fantów, przykład podałem poniżej...
profos Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Ja również wróciłem z urlopu na Mierzei. Rzeczywiście, dołków tyle, że cały półwysep wygląda jak kretowisko. Każdy kawałek złomu, który wyskakuje spod łopaty był już z dziesięć razy w rękach innych kopaczy. Miejsc dziewiczych już nie ma, są tylko źle przeszukane. Przy odrobinie szczęścia można trafić na fajne fanty.
profos Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Trafiłem także na świeżo rozkopaną mogiłę żołnierską. Mogiła ograbiona a kości porozrzucane przez hieny z wykrywaczami w ręku. Przykra sprawa... Kości pozbierałem, wrzuciłem do dołu i postawiłem prowizoryczny drewniany krzyż...
bjar_1 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Krzyż zdopinguje tylko kolejnych debili do wkopywania się w mogiłę...
profos Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Miejsce mogiły już zgłosiłem na stronie, której link podał stachu666. Mam nadzieję, że mail dotarł...Następna fotka z wykopków: jakaś tabliczka znamionowa, strzemiona, zgubiona zapalniczka turysty i klamerka: podwójny pech, nie dość, że stalowa to jeszcze zdenazyfikowana przez jakiegoś ruska.
profos Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 pierdółki jakich wiele: obręcz z hełmu, resztki masek pgaz których na Mierzei jest pełno, łuski z Iła, który ostrzeliwał okrążone oddziały, podkowa od zjedzonego konia (też ich tam nie brakuje) i najciekawsza rzecz: stopka z Beretty M38-44. Wyszla z ziemi z dodatkiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.