Skocz do zawartości

Pierścionek odpustowy"?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda na mocno zaśniedziałe srebro. Poczyść proszkiem do czyszczenia kuchenek i daj foto. Sprawdź czy nie ma na nim literek IHS, bo całkiem możliwe, że będzie to coś starszego - chociaż na to nie wygląda - PRL.

Pozdrawiam
Napisano
Marko Polo ten pierścionek napewno jest starszy i na 100%nie jest ze srebra..Brąz albo miedź z domieszką innego metalu..Nie posiada żadnych napisów..Na zdjęciach wyszedł inaczej bo w rzeczywistości jest ciemniejszy.Pozdrawiam.
Napisano
witam!dokladnie kolego to nie srebro zapodzialem gdzies ten pierscionek ale dodam tylko ze akurat moj jest malych rozmiarow dla dziecka moze?nie jest to starsze jak z przed 1850r wydaje mi sie ze to cos z okresu nawet miedzywojennego moj lezal z monetkami polskimi:)
Napisano
Kolego hasag40 znalazłeś może swój bardzo jestem ciekaw jak wygląda..Ciekawe czy ma wcięcia..Wiem że nie jest to jakieś znalezisko ale tak dla samego siebie zebym wiedział mój pierścionek rozmiar tak raczej dla kobiety(:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie