Raned Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 Jeżeli kupiłeś wykrywacz na aukcji to może on być po prostu niesprawny. Często użytkownicy, gdy coś z wykrywaczem jest nie tak to decydują się na odsprzedaż zamiast wysłać wykrywacz do przeglądu. Możesz przecież zwrócić wykrywacz sprzedającemu a ostatecznie możesz wystawić negatywny komentarz. Golden uMAX nie jest moim ulubionym modelem, ale dużą monetę srebrną 36 - 40 mm wykrywa do ok. 31 - 32 cm.
Grzegorz42 Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Napisano 17 Lipiec 2009 Rened dzięki za radę wiem że jesteś dystrybutorem tego sprzętu,z mojej strony niechcę cie urazić ani nic w tym stylu.poprostu troche rozczarowania.może poradzisz jak go ustawić (brak instrukcji i gwarancji).
seeker Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 Grzegorz, kupując używkę, takie szopki się zdarzają. Zakładam, że masz nieco doświadczenia o ile tych wykrywaczy używasz, używałeś. Wieszasz psy na goldenie, po czym grzecznie pytasz o radę jak go ustawić. Śmieszne to trochę;)Pzdr
Raned Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 Niepotrzebnie piszesz bzdety, uprzednio nie zasięgając jakiejkolwiek porady, bo ten wykrywacz ma większy zasięg od wszystkich przez Ciebie wymienionych, może z wyjątkiem Proximy (nie wiem jak jest z Solarisem). Dobrze byłoby przed włączeniem wykrywacza najpierw przeczytać instrukcję obsługi, najlepiej więcej niż jeden raz, przeprowadzić próby najpierw w domu, potem w ogródku, potem w polu i dopiero wtedy pisać rozpaczliwe posty (choć trochę Cię rozumiem).Włącz wykrywacz i ustaw czułość na ok. 10, przełącz na All Metal i pokrętłem Threshold ustaw ton wiodący aby był słyszalny, ale nie za głośny. Ustaw dyskryminację w okolicach Foil do poszukiwania monet, jeżeli chcesz szukać militarii to niżej. Notch na Off. Wykrywacz powinien wykrywacz obiegową dwuzłotówkę pomiędzy 25 a 30 cm. możesz próbować zwiększyć czułość na czerwone pole kosztem stabilności. Wymagany ruch cewki wzgl. przedmiotu ( w tym przypadku przesuwasz monetę równolegle do cewki, nie za szybko).Jeżeli zasięg jest wyraźnie poniżej, to ktoś mógł grzebać w wewnętrznym ustawieniu gruntu lub wykrywacz ma inne uszkodzenie.W Golden uMAx można stosować także Superstrojenie, czyli Threshold na maksimum i regulacja stabilności czułością, co jeszcze zwiększy zasięg, ale to dopiero możesz spróbować za jakiś czas jak opanujesz wykrywacz w normalny sposób.Używałem taki wykrywacz w przeszłości, przez niedługi czas, bo wolę wykrywacze jednotonowe, ale zarówno głębokość jak i efekty były całkiem dobre.Szacuję, że w Polsce może być ok. 40 użytkowników Golden uMAXa i byłoby dobrze, aby ktoś się odezwał, ale generalnie użytkownicy Tesoro nie są bardzo aktywni na forach, bo dużo czasu spędzają w polu, lesie i na plażach zostawiając dywagacje teoretykom wykrywaczy jakich na forach pełno.
albertus32 Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 grzegorz, a może nie sa aktywni gdyz siedza w domu albo pija piwko w ogródkach piwnych..W sumie to najlepszy czas na to . No bo niby kiedy- jak teoretycznie teraz pogoda najlepsza jest.
Grzegorz42 Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Napisano 17 Lipiec 2009 Witam, czyli Rened przyznajesz że golden nie odbiega zasięgami od wymienionych wykrywaczy - czyli rózni go tylko cena. uwazam watek za zamkniety . pozdrawiam.
Raned Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 Przeczytaj dokładnie pierwsze zdanie mojej ostatniej wypowiedzi jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.