Skocz do zawartości

Bitwa o Skarżysko - 11 lipca 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
no bajar złapałeś scenę z pilotem - fajnie. on miła zapiety spadochron i widziałem jak biedny próbował podnieść czaszę i złpać wiatr. i wtedy to był by piekny widok....niestety sie nie udało....

MP28 był ze stajni" filmówki i jak mi przed imprezą mówił Kazio Wróblewski jest oryginalny ale się zacina i należy ze sobą nosić mały śrubsztyk w celu poprawienia szybkostrzelności" co też się potwierdziło bo Willi specjalnie z niego nie postrzelał niestety ...

Obawiam sie że piach też mu nie pomógł poza tym mausy także się zacinały po takiej kąpieli"

okejos ,a co tu ma byc pozytywnego" ,pz II z tej imprezy ma sie nijak do orginału...Tu nic osobistego nie ma ,slabo wyszdl i tyle. Mosiny zamiast mauserow ,ladownice do mausera + MP40 ,jakbym serial Allo ,allo" ogladał...

A czy nie można założyć że żołnierz po stracie swojej broni zabrał leżące na ziemi przy zabitym MP38 i dalej wojował nie zdejmując ładownic od mausa bo miał co innego na głowie ?
Panowie nie szukajcie mózgu w dupie...

jeszcze jedna sprawa.

Mam ogromną prośbę do osób które robiły zdjęcia bądź kręciły filmiki.

Jesli to byłoby możliwe chciałbym otrzymac od Was na płytkach zdjęcia z prawem ich wykorzystania do celów marketingowo-promocyjnych.
z powodów prawnych do płytki prosze dołączyć jedno zdanie o zgodzie na wykorzystanie przez muzeum materiału i podpis.

oczywiście będziemy podpisywac nazwiskami lub pseudonimami autora jesli będzie tego sobie zyczył

Wielki brawa dla organizatorów, inscenizacja pierwsza klasa, broń, pojazdy, nocleg, catering.
Doskonałe miejsce na bitwę, pirotechnika na najwyższym poziomie i ciekawy scenariusz. Inscenizacja, może służyć za wzór prawidłowo zrobionej imprezy. Dodatkowy bonus to wieczorna impreza i kąpiel w jeziorze ( po bitwie a by ktoś nie pomyślał że po imprezie)
PS. Pik zapomniałeś dodać lub jesteś mało spostrzegawczy, że było więcej nieścisłości, chłopaki strzelali z PK oraz Drogunowa, bunkier był ze styropianu a nie z betonu, Kuba lotnik nie miał oryginalnego spadochronu a po za tym nie rozbił się oryginalny me 109 tylko pirotechnik zrobił wielkie BUM a widzowie musieli to sami zinterpretować.
Zapomniałem dodać, że przecież w Polsce jest tyle Pazer II że trzeba używać tylko super koszernych kopi.
A po za tym ty szanowny piku zrobiłeś tyle doskonałych rekonstrukcji a przepraszam, chyba nie zrobiłeś żadnej a może się mylę i nas wszystkich zaskoczysz jak wielkim jesteś specem i profesjonalistą od rekonstrukcji, bo z tego co widzę masz syndrom krytyka lub impotenta co wie jak zrobić ale sam nigdy niczego nie zrobił.

okejos ,a co tu ma byc "pozytywnego ,pz II z tej imprezy ma sie nijak do orginału...Tu nic osobistego nie ma ,slabo wyszdl i tyle. Mosiny zamiast mauserow ,ladownice do mausera + MP40 ,jakbym serial "Allo ,allo ogladał..."

Kolego Pik, cóż za konstruktywna krytyka.
Moim rekonstruktorskim marzeniem jest w takim razie zobaczenie kolegi na jakiejkolwiek rekonstrukcji w tym kraju i zaprezentowanie takiego poziomu, żeby nam wszystkim gary z głów pospadały.
Do tego czasu narażasz się kolego tylko na śmieszność prezentując sobą postawę grubego malkontenta siedzącego przed telewizorem oblewającego sobie brzuch browarem.

całusy i ciasteczka
Gibbon / Rhein

Widzę, że królową rekonstrukcyjnego pola, była Rosyjska radiostacja:D To tak w ramach tej Koszerności??:)

Od razu uprzedzę atak na moja osobę; Ja wiem, że nie ma zamienników, ja wiem że takie są realia i takie są warunki. Pytanie tylko, kto ustala te warunki i realia? Bo z tego co mi się wydaje sami rekonstruktorzy.

Dlaczego sie tak bulwesujecie na kazde slowo krytyki ? moja wina ze draznia mnie takie szczegoly ? Nie mam prawa tego wyrazic ?
Seeteufel ,nie obrazam was ,ani zadnego z uzytkownikow wiec po co te szydzenie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie