Salomon Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 Koledzy jeszcze raz prośba o pomoc w Fisher f75. Mam problem w dostrojeniem do gruntu. Podpowiedzcie jak się go ustawia chociaż autometycznie bo próbowałem z tym pompowaniem i nie mogę załapać o co w tym chodzi...
albertus32 Napisano 11 Lipiec 2009 Napisano 11 Lipiec 2009 kolego napisz meila to podam ci gdzie mozesz o tym przeczytac ewentualnie kogo pytacpozdrawiam
SZZ Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Kolego Salomon, wszystko masz łopatologicznie wyłożone w instrukcji obsługi. Sprawdzasz najpierw na dyskryminacji, czy w miejscu, gdzie chcesz się dostroić nie ma metalu. Przełączasz wykrywacz na tryb All Metal Motion, a potem ustawiasz treshold żeby słyszeć zmiany sygnału, unosisz cewkę 30 cm nad ziemię, naciskasz spust do dołu i trzymasz przyciśnięty, a następnie pompujesz jak najszybciej potrafisz opuszczając cewkę ok. 2 cm nad ziemię i unosząc do ok. 15 cm. Kiedy przy podnoszeniu i opuszczaniu cewki nie będzie słychać zmian częstotliwości sygnału - wtedy wykrywacz jest dostrojony i puszczasz przycisk.Pozdrawiam
Salomon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 albertus napisz do mnie na tego email: shiversikpl@gmail.com
Salomon Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 Potrzebny kontakt telefoniczny posiadaczy tego wykrywacza.
albertus32 Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 kolego Salomon wysle ci dzis jeszcze tego meila, jestem nocnym markiem..przepraszam ze wczesniej nie odezwałem sie bo byłem nieaktywny na forumpozdrawiam
albertus32 Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 kolego miałem pisac na meila ale czytam własnie instrukcje i kolega SZZ ma normalnie całkowita racje- w instrukcji przejrzyscie napisane, nie ma sensu zebym przepisywal instrukcje bo swoimi słowami prosciej bym tego wszystkiego nie ujął.prace swa zaczałem od wyjscia z bardziej doswiadczonym kolega który powiedzial mi co i jak i nawet nie wiedzialem ze w instrukcji jest to tak obrazowo opisane. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.