Skocz do zawartości

Ustawienia Fisher F75

Salomon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koledzy jeszcze raz prośba o pomoc w Fisher f75. Mam problem w dostrojeniem do gruntu. Podpowiedzcie jak się go ustawia chociaż autometycznie bo próbowałem z tym pompowaniem i nie mogę załapać o co w tym chodzi...
Napisano
Kolego Salomon,
wszystko masz łopatologicznie wyłożone w instrukcji obsługi.
Sprawdzasz najpierw na dyskryminacji, czy w miejscu, gdzie chcesz się dostroić nie ma metalu.
Przełączasz wykrywacz na tryb All Metal Motion, a potem ustawiasz treshold żeby słyszeć zmiany sygnału,
unosisz cewkę 30 cm nad ziemię, naciskasz spust do dołu i trzymasz przyciśnięty, a następnie pompujesz jak najszybciej potrafisz opuszczając cewkę ok. 2 cm nad ziemię i unosząc do ok. 15 cm.
Kiedy przy podnoszeniu i opuszczaniu cewki nie będzie słychać zmian częstotliwości sygnału - wtedy wykrywacz jest dostrojony i puszczasz przycisk.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
kolego miałem pisac na meila ale czytam własnie instrukcje i kolega SZZ ma normalnie całkowita racje- w instrukcji przejrzyscie napisane, nie ma sensu zebym przepisywal instrukcje bo swoimi słowami prosciej bym tego wszystkiego nie ujął.
prace swa zaczałem od wyjscia z bardziej doswiadczonym kolega który powiedzial mi co i jak i nawet nie wiedzialem ze w instrukcji jest to tak obrazowo opisane. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie