Skocz do zawartości

pytanie o sprzęt po ace 150??proxima badz coś z tesoro?

ErnestCz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich,jestem nowy,lecz forum śledzę od długiego czasu,chcialbym zmienic sprzęt(obecnie mam ace 150),interesują mnie monetki i drobnica,sam zastanawiam sie nad proximą lub czyms z tesoro,i mam pytanie czy w tesoro sa rozne dzwieki w zaleznosci od metalu(cos mi sie wydaje ze nie) bo w proximie sa...prosze o jakas rade jaki sprzet kupic ,dodam ze mam na to -/+ 1500 plnow.z gory dziekuje i pozdrawiam (wiem ze bylo sporo watkow na ten temat,ktore oczywiscie przejrzalem ale ciagle sie nie moge zdecydowac konkretnie)
Napisano
ja się przesiadłem z ace250 na proximę i sobie chwalę.
dużo większy zasięg na dynamiku na kolor jak i czasem zaskoczy militarką .

byłbym za proximą bo tesoro o takich parametrach jak nasz polski sprzęt będzie chyba znacznie droższy.
  • 3 weeks later...
Napisano
Jeśli polubiłeś poszukiwanie z ekranem LCD, to zdecydowanie szukaj czegoś właśnie z ekranem, bo Tesoro to zupełnie inny sposób szukania. W tańszych modelach - jeśli można powiedzieć że Tesoro są tanie - dyskryminacja jest liniowa, czyli nie masz możliwości wycięcia kilku obszarów tego pola, ani nie możesz wyczytać jasno spetrum tego pola dla danego przedmniotu pod ziemią. Podobno a słuch" z minimalną dyskryminacją, można ocenić co mniej więcej znajduje się pod ziemią, ale moje doświadczenia pokazały że z Tesoro Silver Sabre nakopałem się więcej złomu i bezwratościowych pierdół, niż garretem 250-tką. Np. Ace 250 dla zardzewiałego przedmiotu wielkości garnka wyrażnie wariował na ekranie, co było jednoznaczną informacją o utleniającym się żelazie, a dla Tesoro Silver Sabre - przy podobnych przedmiotach najcześciej miałem czysty dźwięk wskazujący na metal szlachetny... Najpierw miałem ace, potem tesoro, do którego właśnie po doświadczeniach z ace za nic na świecie nie mogłem się przyzyczaić. Kupiłem teraz ekranowego" whitesa i znów czuję przyjemność z szukania ;)
Napisano
Tesoro mają dobra dyskryminację żelaza (nieco inna zależnie od modelu). Nie potrzebna jest identyfikacja tonowa, ponieważ każdy dobry sygnał jest kopany. Oczywiście, że spore żelastwo też zasygnalizuje jak kolor, ale to jest normalne, a nie jakaś wada. Poza tym dzięki temu nakopiesz grubego złomu, który zawsze możesz sprzedać i mieć chociażby na baterie. Jeżeli interesuje cię tylko kolor i raczej nie chcesz bawić się z dostrajaniem do gruntu, to Tesoro Cibola będzie bardzo dobrym wyborem.
Pzdr
Napisano
ja mialem gareta 250 i nie bylem zadowolony sprzedalem i kupilem solarisa dla mnie nibo a ziemia jestem bardzo zadowolony z solarsa . stawialbym na proxime widzielem co koles nia wyprawia . fakt ze mial solarisa i sprzedal kupil prokxime i plul sobie w brode ale po 2 miesiacach jak z nia pochodzil i poustawial to masakra . zasieg niesamowity ja za to musialem kupic xlt ale mam juz go dosc mam nadzieje ze dojde do ladu i mu chociaz dorównam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie