kazik93 Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2009 Witam. Posiadam drewniany kuferek na kótrym widać dziurki po szkodnikach. Kuferek był pokryty czymś w rodzaju lakieru, kótry bardzo cieżko schodził. Papierem ściernym zdarłem go do gołego drewna i wytrułem robacto środkiem Hylotox Plus. Moje pytanie brzmi: W jaki sposób mogę sprawdzić czy robactwo wyginęło i czym zalepić dziurki?Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia. Z góry dziękuję i pozdrawiam kazik93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubciu93 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 WitamDziurki po robactwie to ja bym zakleił jakąś szpachlą do drewna. Chyba można to kupić w sklepie chemicznym z farbami, rozpuszczalnikami itp.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Jeśli Hylotox zastosowałeś zgodnie z instrukcją to się nie martw, robactwo wytrute :) Szpachla nadaje się tylko pod lakier czy lakierobejce. Jeśli ma pozostać nie malowany to zostaw tak jak jest.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik93 Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 Witam,Środek wstrzykiwałem strzykawką w każdą dziurkę(3 razy) Robiłem to w sierpniu 2008. Kuferek całą zimę stał w nieogrzewanym garażu, więc byłem pewien na 90 %, że wszystko wyginęło. Niestety wczorajszego dnia poszedłem do garażu i oderwałem kawałem `tapety` którą był wyklejony od środka i zobaczyłem jakieś robactwo. Natychmiast usunąłem całość i wyczyściłem kuferek od środka. Jakim lakierem polecacie pokryć kuferek i czy od środka tez nalezy go lakierować.Z góry dziękuję i pozdrawiam kazik93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Pomaluj całość Hylotoxem i zawiń w folie, tak jak przewiduje instrukcja. Następnie daj fotke to się coś wymyśli.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.