sebson Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Napisano 27 Czerwiec 2009 Witam znalazłem na podwórku u pewnego starszego pana taką skrzynie do czego a raczej co w niej było?Z góry wielkie dzięki.Rozmiar to 40cm wysoka i 50cm szeroka
sebson Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Napisano 29 Czerwiec 2009 niestety jest zbyt wyblaknięta i na fotce nic nie widać dzięki za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi Pozdro.
sebson Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Napisano 27 Czerwiec 2009 Witam znalazłem na podwórku u pewnego starszego pana taką skrzynie do czego a raczej co w niej było?Z góry wielkie dzięki.Rozmiar to 40cm wysoka i 50cm szeroka
sebson Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Napisano 28 Czerwiec 2009 Witam jest jeszcze jedna wklejka w kolorze czerwonym niestety słabo widoczna jutro postaram sie wstawić fotki może wtedy rozwieją się wątpliwości
Luftlander Napisano 27 Czerwiec 2009 Napisano 27 Czerwiec 2009 Napis na drugiej wklejce głosi;Gilzy nabojowe woskowane.W żadnym razie oliwią albo tłustym".
regers Napisano 27 Czerwiec 2009 Napisano 27 Czerwiec 2009 Skrzynia prawdopodobnie na amunicję strzelecką 7,92mm na 4050 szt. Amunicji tam jeszcze widnieje model pocisku ale to już niech fachmani się wypowiedzą!
Luftlander Napisano 27 Czerwiec 2009 Napisano 27 Czerwiec 2009 E.m.S Spitzgeschoß mit Eisenkern - pocisk z żelaznym rdzeniem.Tylko mnie zaskakuje iloś amunicji w takiej skrzynce.
Pytanie
sebson
Witam znalazłem na podwórku u pewnego starszego pana taką skrzynie do czego a raczej co w niej było?Z góry wielkie dzięki.Rozmiar to 40cm wysoka i 50cm szeroka
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.