Zenit Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 Prośba o identyfikację odznaki,wydaje mi się że może być to krzyż weteranów kawalerii lecz nie jestem pewien.Dodam tylko że (Mosau)to niemiecko języczna nazwa miejscowości blisko której zresztą owy krzyż został znaleziony.Pozdrawiam Zenit
Zenit Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 Prośba o identyfikację odznaki,wydaje mi się że może być to krzyż weteranów kawalerii lecz nie jestem pewien.Dodam tylko że (Mosau)to niemiecko języczna nazwa miejscowości blisko której zresztą owy krzyż został znaleziony.Pozdrawiam Zenit
Zenit Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 Na odwrocie krzyża widnieje napis Heinrich Peucker ,Grunberg Schlesien"
Cowboys From Hell Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=653529#856827KV to prawdopodobnie związek kombatantów.Zobacz na stronce podanej przeze mnie linki.Może chociaż trochę to pomoże. PZDR
Pytanie
Zenit
Prośba o identyfikację odznaki,wydaje mi się że może być to krzyż weteranów kawalerii lecz nie jestem pewien.Dodam tylko że (Mosau)to niemiecko języczna nazwa miejscowości blisko której zresztą owy krzyż został znaleziony.Pozdrawiam Zenit
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.