grz_w Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Witam. Moja znajomość tematu jest bliska zeru, więc proszę o jakieś informacje na temat tego zegarka. z góry dzięki.grześ
grz_w Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Napisano 22 Czerwiec 2009 Dzięki Vorax za pomoc. Średnica ~32 mm. A powiedz mi jeszcze cy ten ptasi motyw to wytwórca czy prywatna grawerka właścicielki?
grz_w Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Witam. Moja znajomość tematu jest bliska zeru, więc proszę o jakieś informacje na temat tego zegarka. z góry dzięki.grześ
grz_w Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Na wewnętrznej tylnej klapce - nie wiem czy dobrze widać - napis Remontoir Cylindre 10 Rubis
grz_w Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 A z drugiej strony 2714 to chyba nr koperty, obok BP, k14 i coś czego nie odczytam. Jest też jakaś punca na kółku no nakręcania, ale nie do odczytania, może próba.
Vorax Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Kieszonkowy damski zegareczek z konca XIX wieku.Najprawdopodobniej produkcja szwajcarska na rynek niemiecki.Na pudelku beda dane domu handlowego.Fajnie ze jest oryginalne pudelko od niego rzadko sie trafia caly zestaw.Koperta wykonana ze zlota 14k czyli proba 585.Srodkowy dekiel mozliwe ze jest z mosiadzu pozlacanego.Przyjemny ptasi motyw na tylnym deklu-Pani ktora go nosila widac lubila ptaszki;).Mechanizm cylindrowy na 10 kamieniach.Tego typu ogolnie bezmarkowe zegareczki byly noszone przez klase srednia.Ladny stan zachowania-szacunkowa wartosc 500-600zl. Zakladam ze zegarek ma okolo 3 cm srednicy?Pozdrawiam Vorax
Pytanie
grz_w
Witam. Moja znajomość tematu jest bliska zeru, więc proszę o jakieś informacje na temat tego zegarka. z góry dzięki.
grześ
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.