Skocz do zawartości

X-TERRA70 a QUATRRO

Aliens

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam mam mozliwosc zamany swojej x-terry 70 na Quatrro wiec prosze o rade czy warto dodam ze moja xterra ma cewke standard 7 kHz a ztego co wiem quatrro to wieloczestotliwosciowiec, wiec jak ktos moze doradzic to prosze..
Napisano
Długo szukasz X-Terrą? Jakie masz rezultaty i czy jesteś zadowolony? Pamiętaj, że złoty środek nie istnieje. Quattro to kompletnie inny wykrywacz i warto poczytać ale też najlepiej pożyczyć, jeśli miałbyś taką możliwość. W końcu to Ty zostaniesz z tym sprzętem, więc musisz czuć się z nim komfortowo i wiedzieć, że Cię nie zawiedzie. Jak jest teraz z X-Terrą?

Pozdrawiam

VW
Napisano
Cześć Aliens miałem Quatrro i zamieniłem go na X-705 i powiem Ci szczerze że jestem bardzo zadowolony , kopie wiele więcej z miejscówek przelatanych z poprzednim wykrywaczem , Quatrro to głęboki wykrywacz ale trzeba nim naprawdę wolno zamiatać i ma zerowe pole manewru jeżeli chodzi o ustawienia ( tylko czułość) , poza tym x-705 ma bardzo dobre zasięgi i o wiele więcej możliwości dostosowania się do panujących warunków . Wykrywacz wieloczęstotliwościowy jest dobry na słonych morskich plażach i w mocno zmineralizowanym gruncie. Jeżeli będziesz szukał w mocno ostrzelanym terenie ( odłamki żelazne )to możesz ominąć kolorowe przedmioty . Tęż mam standardowa sondę DD 7 kHz
Napisano
Witam.
Również miałem Quattro ale wybrał bym X. Super wyważenie dobra czułość, głęboki zasięg. Spotykam X na codziennych wyprawach ponieważ ma go mój kolega i świetnie nim sobie radzi. Gorąco polecam Ci X.
Pozdro dla Igora ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie