JAZON75 Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Napisano 19 Czerwiec 2009 witammam pytanie odnośnie tego zegarka,z jakiego okresu pochodzi , kto mógł go wykonać (może ktoś znalazł taki lub podobny).zegarek jest ze srebra znalazłem dziś na poniemieckim domu,teren dawnych Prus Wschodnich, obecnie żuławy
Vorax Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 Wyglada na lata 20 ste XX wieku,tarcza porcelanowa wskazowki ludwikowskie,zrob fotki tylnego dekla,srodkowego,mechanizmu,sam przod niewiele mowi.Pozdrawiam Vorax
Vorax Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 Jestes pewien ze koperta jest ze srebra? Na moje oko to zelazo posrebrzane.Tak czy owak jest to cywilny zegarek szablonowy najprawdopodobniej szwajcar.Mechanizm wyglada na cylindrowy ale ze wzgledu na brak mostka balansowego i slaba jakos fotek nie moge tego stwierdzic na 100%.Materialnie bez wartosci.Pozdrawiam Vorax.
Pytanie
JAZON75
witam
mam pytanie odnośnie tego zegarka,z jakiego okresu pochodzi , kto mógł go wykonać (może ktoś znalazł taki lub podobny).
zegarek jest ze srebra znalazłem dziś na poniemieckim domu,teren dawnych Prus Wschodnich, obecnie żuławy
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.