escewu Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 witam dzis mam takie trafienie;) interesuje mnie owa odznaka; datowanie?, za co?, kto ją nosił? a sygnet czy piercionek? narazie sie czysci ale jest gladki nie widac jak narazie sygnatur. prosze o pomoc. pozdro
Sv Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 odznaka to hitlerowskie WHW ( pomoc zimowa ). Seria patriotyczna. Datę zbiórki powinieneś znaleść na tym forum ( chyba 1942 ale poszperaj...).Sv
raflen Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 dokładnie odznaka z trzeciej wojennej pomocy zimowej,kwesty ulicznej pod hasłem Dzień Wehrmachtu" z 28 i 29 marca 1942r.Kwesta została zorganizowana przez Wechrmacht,NSKOV,NSRKB,DRK i RTBpozdrawiam
Pytanie
escewu
witam dzis mam takie trafienie;) interesuje mnie owa odznaka; datowanie?, za co?, kto ją nosił? a sygnet czy piercionek? narazie sie czysci ale jest gladki nie widac jak narazie sygnatur. prosze o pomoc. pozdro
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.