marcin 1984 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 WitamNabyłem ostatnio kolbę do mauserka i mam pytanie jak ją zakonserwować? Myślałem o jakimś bezbarwnym lakierze ale wolę zapytać Was o zdanie. Proszę o pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Kolby te nie były malowane a napuszczane olejem lnianym. Napuść ją takim olejem lub specyfikiem specjalnym do konserwacji osad. Takie preparaty są dostępne w sklepach myśliwskich.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 http://www.odkrywca.pl/kolba,642843.html#642843 Tutaj trochę było o kolbie.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Fajnie. Dzięki wszystkim za pomoc. Jeszcze tylko jedno mianowicie ile razy ją smarować tym olejem? Długo to potem schnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Z tego co wiem, trzeba smarować aż przestanie się wchłaniać. Wtedy wystarczy obetrzeć to, co się nie wchłonęło, i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.