Skocz do zawartości

Lubicz dolny - okopy w lesie

Ejo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ynekone a gdzie kolega w Toruniu biega z wykrywką? Szukam kogoś do wspólnych wypadów z okolic Torunia co dysponuje wolnym czasem w tygodniu a nie tylko w weekendy. Pozdrawiam
Napisano
mogą być to również okopy z sierpnia 1920 r.kiedy to bolszewicy dla zmylenia Polaków wysłali prawym brzegiem Wisły oddział zwiadowczy ,który 16 sierpnia zajął Lubicz...
Napisano
Tomala, słyszałem od wspólnego znajomego, że w niedzielę mieliśmy się poznać na wyjeździe, ale nie dasz rady. Nasz znajomy może wziąć wolny dzień w tygodniu przyszłym, ja też wolny jestem, może spacer po lesie?
  • 5 months later...
Napisano
Ostatnio w tych okopach wyszły 3 naboje do pepeszki. Ładne stany lecz musiały zostać.

pozdrawiam
Ejo
Napisano
Generalnie czy ktoś przebadał całą linie tych okopów czy tak po trochu ja nie zaszedłem za daleko trochę przy skarpie
Napisano
ynekone jak byłem ostatnio to zobaczyłem masę niezasypanych dołków czyli jeszcze ktoś poza nami eksploruje teren (szkoda, że nie sprząta" po sobie). Ja osobiście poza tym miejscem badam jeszcze okoliczne pola lecz z mizernym skutkiem.

pozdrawiam
Ejo
Napisano
A ponadto znam w tym lesie miejsce gdzie kolega wykopuje kule z muszkietów z czasów Napoleońskich ma ich już kilkaset najprawdopodobniej była to jakaś strzelnica czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Jest to teren za szpitalem dziecięcym
Napisano
To tam też możemy się przejść :)
Tylko pamiętaj, że ja musze na 16 być w robocie. Może na 9 rano przełożymy? Będzie więcej czasu

pozdfrawiam
Ejo
Napisano
Szkoda, że nie 12 groszy jak w tej piosence :)
Może niedziela po południu jakieś poletko?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie