bolas Napisano 31 Maj 2009 Autor Share Napisano 31 Maj 2009 Przymierzam się do wypełnienia swojej kopii przedwojennej książeczki wojskowej i dowódu osobistego. Przyznam, że niewiele mnie ten temat póki co interesował i nie mam pojęcia jakiego typu wpisy powinny się znajdować w podanych niżej polach (oczywiście nie wszystkich). Czy ktoś by mógł może poratować skanami/fotkami oryginałów na odpowiednich stronach ? A może chociaż tekstem ... ?Niby to wydaję się banalne, ale jak trzeba coś wpisać i ma się tylko jedną szanse to okazuję się że do kazdego pola można wymyślić po kilka kombinacji, w różnej formie.Przykłady pól:DOWÓD OSOBISTY................ tu nazwa urzędu wydającego Dowód Osobisty, czy miasto?- nie wiem!województwopowiatNr dowoduwzrostoczyustanoswłosytwarzszczególne znamionaposiada znajomość czytania i pisaniawłada językamiimię i nazwiskodata urodzenia lub wiekmiejsce urodzeniaimiona rodzicówreligiazawódstan rodzinymiejsce osiedlenia (USC)miejsce zamieszkaniastosunek do wojskowościna pdst. jakich dokumentów przynależność do Państwa Polskiego została stwierdzona?......dnia....192...KSIĄŻECZKA WOJSKOWAprzynależność do PKUw chwili wydania KWwielkość maski gazowejnazwiskoimionaimiona rodzicówurodzony dniamiejscowośćgminapowiatwojew.Język macierzystynarodowośćwyznanieRysopiswłosybrwioczynoswzrostustabrodatwarzznaki szczególnewykształcenie cywilne i znajomość językówzawód cywilnystopień wojsk.specjalność wojsk....odznaczenia i pochwały.(dalej jest przebieg służby)odbył służbę czynną jako poborowy jako nadterminowy jako zawodowyprzeniesiony do rezerwyprzeniesiony do pospolitego ruszeniazwolniony od powszechnego. obowiązku wojskowegopoświadczenia o odbytych ćwiczeniach w rezerwie lub służbie wojskowej w rezerwie wzgl. w pospolitem ruszeniu, oraz awansach w rezerwie wzgl. pospolitem ruszeniu......Poswiadczenia o zgłoszeniu się do zebrań kontrolnych...(zmiany w zameldowaniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.