wolfik1 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 no to trzeba poniuchać , jednym słowem , Lanciera oczywiście nie skreślam , przytoczyłem tylko to co zasłyszałem...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Tak dla formalności - 2 Armia WP nie była formowana w ZSRR, tylko już na ziemiach polskich od jesieni 1944. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz34/T Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 nie ma moim zdaniem podstaw, żeby skreślać Lanciera, wszystkie płaszcze LWP, które widziałem były w kolorystyce mundurów wz. 19 - ciemny khaki - więc jeżeli ma sukno w tym kolorze to powinien zrobić dobre płaszcze LWP. Kwestia dopilnowania różnic w kroju w stosunku do płaszcza przewojennego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.