Skocz do zawartości

garrett gti 2500 tryb statyczny

dziuba8024

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
mam prozbe do posiadaczy tego sprzetu i innego z trybem statycznym , moze ktos (jezeli to mozliwe) udzieli mi wskazuwek jak sie poslogiwac tym trybem tak krok po kroku jak rozpoznac sygnaly ktore warto kopac ,jak rozpoznac gleboki sygnal , itp.
szukalem i tylko znalazlem pytania w moim stylu .
jak probuje chodzic w tym trybie to reagoje na wszystko i nie wiem co warto kopac (jedynie zawsze sprawdzam sygnal na duzej powierzchni) kopiac kazdy sygnal to zakopie sie na smierc .
niestety nie mam nikogo w okolicy z kim moglbym sie wybrac w teren i zapoznac sie praktycznie z tym trybem.
wczesniej mialem same dynamiki .
za pomoc serdecznie dziekuje.
pzdr.
Napisano
Na początek odsyłam Cię do instrukcji i czytaj ze zrozuminiem.Ale mam chęć po Tobie sobie pojeździć ale sie opamiętam :)
1Strojenie gruntu nastaw sobie a automat .
2.Z czułością i treszoldem zjedź do momentu kiedy się nie wzbudza.
3 Cewkę prowadź miej więcj na tej samej wysokści
czytaj kwadraciki one wskazują przybliżoną jakość metalu no i oczywiście głebokość
Jesli opanujesz i poznasz to przejdź do strojenia do gruntu, zwiększaj czułość.
A jeszcze jedno to nie jest typowy statyk .Sygnał zanika po namierzeniu.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam
Najważniejsze żebyś nie przesadzał z czułością bo ... polegniesz w kopaniu a 2500 zapiszczy cię na śmierć :) A na poważnie to ustaw czułość na 8 - 8,5 max ( na początek ) Zobacz co się dzieje. Jak przy przemiataniu podczas wychylania wykrywacz będzie się wzbudzał to zmniejsz a jak nie to zostaw. A co do identyfikacji to zależy na co się nastawiasz ( logicznie patrząc na militarkę )Jeżeli tak to kop sygnały powyżej wielkości B. Najważniejsze oczywiście są stożki" ale ... to już inna para kaloszy.
Jak byś maił problem to wal na priv
Pozdrawiam
Napisano
xender mijając wielkość A" mijasz niektóre monetki ja raczej powiedział bym żeby na początek dał sobie spokój z kwadracikami po lewej stronie może ominąć żelaznych rzeczy mnustwo ale nie nakopie się gwożdzi.Nie ma żelaznego sposobu co przy jakim sygnale kopać poprostu trzeba trochę wparwy parę kompletów baterii trzeba schodzić żeby samemu załapać o co tak naprawdę w tym wykrywaczu biega.Ktoś kiedyś na tym forum napisał że pazłutko z czekolady daje sygnał na foil" a już złożone w kosteczkę daje inny sygnał a zwinięte w kulkę całkiem inny sygnał wyciągając z tego wniosek wykrywacz nie pokazuje rodzaju metalu tylko jego przewodność.Myślę że nie rozpentałem piekła i zaraz nie zostanę tu zlinczowany :)
Napisano
dzieki koledzy pomalu jakos sobie radze z tym trybem dla sprawdzenia przelaczam na dynamika i wtedy widze czy kolorek czy zelazo , a o co chodzi z tymi stozkami , i jescze pytanko bo nie moge ustawic na statyku sygnalu progowego zeby byl stabilny tak jak w dynamiku , czy jak ustawie automatyczne stojenie gruntu to duzo strace na zasiegu a jezeli juz to jaka predkosc ustawiacie .
dziekuje
Napisano
Efekt stożka jest wtedy gdy przedmiot znajduje się na pograniczu widzenia wykrywacza przetłumaczając na język chłopski to wykrywacz widzi że coś jest głęboko a nie może rozpoznać jaki to metal ot i wszystko.Tylko nie wiem dlaczego uczepiłeś się ustawiania sygnału progowego i chodzenia w trybie statycznym na początek proponuję nastawy fabryczne(żeby się nie zniechęcić)są bardzo zadawalające a na statyku niestety bardzo dużo sygnałów się pojawia i przy kolejnym kopaniu gwożdzika człowiek się bardzo wpienia.
Napisano
czepilem sie statyka bo to juz 6 wykrywacz wczesiej mialem same minelaby xterra 30,50,70, sov gt i expl. chcialem sprobowac sil z statykiem ( niby najglebszy tryb) dynamika mam opanowanego dlatego chcem sie dowiedziec jak najwiecej na temat statyka w tym sprzecie , niestety nie ma nikogo w okolicy kto moglby mi pokazac praktycznie mozliwosci tego trybu.
Napisano
Kolego luzik400 masz całkowitą rację że ominięcie kopania A spowoduje ewentualnie ominięcie monetek ale kto ze statykiem chodzi na monetki:) Napisałem w poście że przypuszczam że chodzi o militarkę a w takim przypadku kopanie A to samobójstwo dla Kopacza:) Jak przesiadłem się z ACE na 2500 to po 3 wypadach miałem ochotę komisyjnie spalić wykrywkę wrócić do kanarka ale z forum wyczytałem że ... potrzeba czasu. I tak właśnie jest. Tylko chodzenie przynosi efekty. czy więcej kilometrów w nogach tym więcej doświadczenia w głowie i znajomość z piszczałką zaczyna przynosić efekty. Statyk jest o tyle fajny że sygnalizuje fanty które leżą obok co na dynamiku jest nieosiągalne. Tłumacząc z polskiego na nasze. Jak usłyszysz jakikolwiek sygnałek to staraj się namierzyć skąd przybył" czyli wybadaj miejsce dookoła. Miałem przypadki że łapałem rzeczy które były 50 cm od cewki i to nie były przypadki jednostkowe. W każdym razie powodzenia bo sprzęt jest naprawdę SUPER
Napisano
xender zgadzam się z tobą znam przynajmniej trzy osoby które przesiadły się z kanarka na gti 2500 i są niezadowolone a ja przesiadłem się z armanda penetratora właśnie na gti i jestem bardzo zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie