tomasz-proxima Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 Witam,pomóżcie,znalazłem na strychu klamrę niemiecką, która na odwrocie ma napis FLL. Co może on oznaczać?Ciekawe jaka może być jej wartość i z którego roku pochodzi?pozdr.Tomek
tomasz-proxima Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 Witam,pomóżcie,znalazłem na strychu klamrę niemiecką, która na odwrocie ma napis FLL. Co może on oznaczać?Ciekawe jaka może być jej wartość i z którego roku pochodzi?pozdr.Tomek
tomasz-proxima Napisano 10 Maj 2009 Autor Napisano 10 Maj 2009 dzienkssłyszałem opinię że klamry te były produkowane we Wrocławiu - wiesz coś o tym?
festunguben Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 Klamra Wehrmachtu. Nie wiem od kiedy wprowadzono ten wzór ale spokojnie trzaskana do 45'roku. Nie wiem na jakim strychu ją trafiłeś, ale podjeżdża lewizną. Fakt iż strychy zachowują się w pięknych stanach, ale Twoją nawet nie nosi śladów użytkowania (np. wytarcia ). Po pierwsze lepsze i ostrzejsze foty z każdej mańki. Jeżeli na rewersie widać chamski odlew a nie lustrzane odbicie" awersu (chyba,ze nakładka) to pewny kit. Jeżeli jesteś kolejna osoba która chce to spylić na Allegro, to spokojnie wołaj o pięćset baniek ;)YOuł!
Pytanie
tomasz-proxima
Witam,
pomóżcie,znalazłem na strychu klamrę niemiecką, która na odwrocie ma napis FLL. Co może on oznaczać?
Ciekawe jaka może być jej wartość i z którego roku pochodzi?
pozdr.
Tomek
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.