Patrykheya26 Napisano 8 Maj 2009 Autor Napisano 8 Maj 2009 Tak mi się przypomniała akademia z podstawówki, fajne czasy.Dzień zwycięstwa, maj zielony, białe kwitną bzy.Dziadek usiadł zamyślony, wspomniał wojny dni,jak z Radziecką Armią sławną w bój na wroga szedł.Działo się to tak niedawno, a zda się, że wiek.Jak miał Miszę towarzysza, co w okopach padł,z takim Miszą można było zawojować świat!Dzień zwycięstwa maj zielony białe pachną bzy,Dziadek usiadł zamyślony, wspomnij z nim i Ty!
beero Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 Jeśli masz rosyjski kanal TV ORT 1 lub RTR PLANETA, to jutro dopiero tam będzie-- праздникZDROW
Ptaku51 Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 Łza mi się w oku zakręciła....Mówiłem ten wierszyk na akademi w Sz.P.nr 328 w Warszawie...To były lata, nawet słońce inaczej świeciło....:))M
Paweł80 Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 do dziś go pamiętam:) na obrazku obok wierszyka na ławce siedzi dziadziu a wnuczek chyba daje mu kwiat:)) na pamięć uczyliśmy się w szkole:)
rabat Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 może z tej okazji ktoś się wybiera na imprezę" do Uniejowic u pana Sabadacha ??
rabat Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 będzie ona chyba w niedziele. ja tam wpadnę na chwile z dziadkiem bo się oni znają i potem skocze gdzieś do lasu dalej próbować proximę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.