pioniu73 Napisano 6 Maj 2009 Autor Share Napisano 6 Maj 2009 Witam ,, mam ,może dość dziwne pytanko ..czy zapięcie podpinki hełmu jest po lewej czy prawej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 A jakiego konkretnie hełmu?Bo na przykład przy niemieckich wojskowych na archiwalnych zdjęciach można spotkać zapięcia tak z prawej jak i z lewej strony.Choć częściej z lewej(hełm w pozycji na głowie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioniu73 Napisano 6 Maj 2009 Autor Share Napisano 6 Maj 2009 Oczywiście ...to ..M40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioniu73 Napisano 6 Maj 2009 Autor Share Napisano 6 Maj 2009 Niemiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Tak jak napisałem wcześniej.Krótki pasek z klamerką z lewej strony(w hełmie WH od tej strony jest kalkomania z orłem).Dotyczy to hełmów M35,M40 i M42.W związku z tym,że podpinka nie była zszyta czy przynitowana na stałe do uszka mozna było zamienić położenie obu pasków i niektórzy żołnierze chyba tak robili jak widać ze zdjęć archiwalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 http://www.dererstezug.com/AttachingChinstrap.htmChyba wszystko w temacie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.