Vorax Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 Prosze o pomoc w identyfikacji gwizdka trafionego na niemieckich pozycjach.Wykonany z mosiadzu posrebrzanego,brak sygnatur,wiem ze podoficerskie byly bakelitowe.Gwizdze tak ze umarlego by obudzil:) Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 Dziekuje Panowie-tak czy owak fajny gadzet:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Tutaj taki bakelitowy wydawany od 1943 roku oficerom i wszystkim potrzebującym takich gwizdków. Noszone były na plecionym sznurku zahaczone za trzeci guzik kurtki mundurowej. Wcześniej o ile mnie pamięć nie myli gwizdki oficerowie i żołnierze kupowali sobie sami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 ja taki trafiłem na terenie carskich koszar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Dziekuje Koledzy za podpowiedzi,mysle ze to dosc trudny temat...ostatecznie chyba trzeba bedzie poszukac na niemieckim forum.Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 Prosze o pomoc w identyfikacji gwizdka trafionego na niemieckich pozycjach.Wykonany z mosiadzu posrebrzanego,brak sygnatur,wiem ze podoficerskie byly bakelitowe.Gwizdze tak ze umarlego by obudzil:) Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Na tych koszarach to ogólnie były ciekawostki :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 To będzie to,póżniejsze werje wykonane były z bakelitu.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Vorax
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.