gudek82 Napisano 4 Maj 2009 Autor Napisano 4 Maj 2009 Witam panowie, zacznę od tego że przesiadłem się z Salamandry na Minelaba Explorera SE, czyli ze statyka na dynamik, dopóki kolega mi go ustawił jakoś sobie radziłem, dzisiaj cos przestawiłem i tragedia. Wszystko mi piszczy a nie jest to żelazo. Prosiłbym was o wytyczne jak ustawić go na kolorek, i drugie czy ma ktoś może Polska instrukcję do niego. Chciałem poszukać w wyszukiwarce ale padła. Pozdro Gudek
Bandzior26 Napisano 4 Maj 2009 Napisano 4 Maj 2009 Łukasz spokojnie chłopaku a od czego masz mnie?Trzeba było porostu zadzwonić gapo a nie pisać Ratunku" hehheh. Koniec ze śmiechem przejdźmy do szczegółów. A więc domyślam się że wszedłeś w jakieś ustawienia i poprzestawiałeś to co ja Ci ustawiłem. Przypominam Ci iż po wciśnięciu i przytrzymaniu powyżej 1-sek. przycisku Power nastąpi zresetowanie wszelkich trafnych (moich) jak i chybionych ustawień (Twoich);-)Dobra już się nie nabijam hehehh. Gdy zresetujesz wykrywkę wraca ona sama automatycznie do trybu Coin czyli monety a więc jak dla Ciebie najbardziej trafnego. Z czułością jak narazie pozostań na wartości 22 i nie zwiększaj jej by nie powodować wzbudzania się poprzez trącanie cewką w przedmioty. Jak się zżyjecie to wtedy będziesz Go kręcił ;-)Pozostaje jeszcze jedna funkcja do włączenia a mianowicie Deep która to funkcja będzie miała wpływ tylko na małe sygnały poprawiając ich identyfikacje gdy leżą głębiej. Wybieraj ją na w miarę jednorodnym podłożu. Silne sygnały nie zostaną zmienione. I to w zasadzie wszystko co może Ci być potrzebne by chodzić i uczyć się SE. Zapamiętaj nr. jakie podaje wyświetlacz gdy masz różne przedmioty pod cewką oraz dźwięk jaki wydają w Multi bo nie będziesz musiał kopać po pewnym czasie foli, zrywek od puszek, drutów itp. Pozdrawiam Przemek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.