mmland Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 Mam pytanko. Dziś wyskoczył mi taki oto orzełek pakiątkowy wykonany z aluminium. Napisane jest na nim. POBÓR 1935 WOJSK. Pewnie jest to jakaś plakietka z okazji poboru do wojska w 1935 roku. I tu pytanie czy spotkał się ktoś z czymś takim
mmland Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 Mam pytanko. Dziś wyskoczył mi taki oto orzełek pakiątkowy wykonany z aluminium. Napisane jest na nim. POBÓR 1935 WOJSK. Pewnie jest to jakaś plakietka z okazji poboru do wojska w 1935 roku. I tu pytanie czy spotkał się ktoś z czymś takim
kowalinho Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Ja się spotkałem. Taka plakietka - pamiątka dla poborowych tego rocznika.
mmland Napisano 3 Maj 2009 Autor Napisano 3 Maj 2009 dzięki za odpowiedzi. widzę iż takie rzeczy się trafiają choc nie często jak mi się wydaje.co do ceny jaką uzyskała podobna plakietka to wydaje mi się bardzo interesująca jednak niechętnie sprzedaje swoje fanty, jednak jak już sprzedaje to tylko takie które nie pasują do moich kolekcji i tylko po to aby miec na paliwo.Co do plakietki to znalazłem ją w miejscu wrześniowej bitwy.
mmland Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 czyli spotyka się takie pamiątki i nie są one jakąś rzadkością
hali11 Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 jakis czas temu na alledrogo taka blaszka poszla za 156 zl
Pytanie
mmland
Mam pytanko. Dziś wyskoczył mi taki oto orzełek pakiątkowy wykonany z aluminium. Napisane jest na nim. POBÓR 1935 WOJSK.
Pewnie jest to jakaś plakietka z okazji poboru do wojska w 1935 roku. I tu pytanie czy spotkał się ktoś z czymś takim
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.