said2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Witam!Zamieniłem rutusa na nowa 505. Jak dobrze ustawic minelaba na kolorek, jak na cos troche wiekszego. nigdy nie uzywałem minelaba i dlatego prosze o wasze rady i uwagi. Pozdr!
VanWorden Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Najlepiej jeśli od początku przyzwyczaisz się do trudniejszych ustawień bo potem trudno Ci się będzie przestawić. Najbardziej skuteczną metodą jest włączenie All-Metal i ustawienie wszytkich tonów audio. Staraj sie poznawać cele bardziej po słuchu, obserwując jednak zachowanie wyświetlacza. Duże żelazo odróżnisz po charakterystycznym dźwięku lub wskazaniu Overload, jeśli leży płytko.PozdrawiamVW
said2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Z proxima nie mialem problemu szybko sie oswoiłem, jak szybko mozna zamiatac nowa terra??
said2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 aha, czytam instrukcje i moze ktos w prostrzy sposób wytłumaczy jak dobrze dostroic do gruntu.
said2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 i jeszcze jedno pytanie- jakie sa różnice miedzu 9 a 10 calowymi cewkami?
faraon22 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 witam. posiadam x terre 505 od tygodnia. jest to moj pierwszy wykrywacz i jak narazie jestem zadowolony. szukam głownie na ustawieniu fabrycznym nr 1 lub 2 i zwiekszyłem czułość do 19. jak narazie trafilem kilka pfenningów, Qre, branzoletke i krzyzyk ze srebra oraz mase łusek.
VanWorden Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 said2 - ja Ci już wcześniej sugerowałem żebyś użył trochę inicjatywy i poszukał różnych wątków na interesujące Cię tematy. Ten dział ma 110 stron i wbrew pozorom to nie jest znowu tak dużo a oprócz tego masz całkiem sprawnie działającą wyszukiwarkę. Tu masz na początek o strojeniu: http://www.odkrywca-online.pl/prosze-po-pomoc-x70,650168.html#650168Co do cewek do terek to zestawiałem je dziś na innym forum i nie chce mi się powtarzać:) Poszukaj sobie, to dobry nawyk dla poszukiwacza;)PozdrawiamVW
said2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 kolego Van, nie szedłem na latwizne i troszke poczytałem wczesniej. Za pomocą klawiszy + i - reguluj nastawe kompensacji wpływu gruntu nasłuchujac minimum sygnału , ktore bedzie pojawiac siw w chwili ptzejscia z sygnałku niskiego do wysokiego. jesli sygnał opada zwiekszaj nastawe kompensacji + a jesli narasta zmniejszaj -" To z instrukcji, moze ktos przetłumaczy na polski :) Kiedy wiem że właściwie dostroiłem do gruntu?? Jutro chce pojechac w teren i oswoic sie ze sprzetem.
VanWorden Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Ale przecież dałem Ci link do wątku gdzie strojenie masz opisanie krok po kroku..PozdrawiamVW
said2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 niestety porownujac z instrukcja ( nie ma tam mowy o pojawieniu sie literki Au) jest chya troche inaczej..
VanWorden Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Nie, jest tak jak to opisałem. Spójrz na stronę 42 i 43 oryginalnej instrukcji obsługi. PozdrawiamVW
piotr067 Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Witam.Jestem tutaj świerzo zarejestrowany a wątek stary, napiszę więc bo może ktoś przeczyta i będzie się sugerował tym co napisał Van Worden.Ma on racje co do strojenia gruntu ale tylko w przypadku terry 70 i 705(autostrojenie)W tytule wątku mamy terrke 505 a to już strojenie ręczne i stąd nieporozumienie i brak literek AU na wyświetlaczy przy strojeniu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.