Skocz do zawartości

Monte Cassino 2009

Humber

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Jeden z Tych Wielkich Naszych,któremu nie tylko udało się przeżyć tą jatkę, ale szczęśliwie doczekać naszych czasów i móc podzielić się wspomnieniami sprzed 65 lat...

Napisano

Także jeden z uczestników tamtych lat, tylko po przeciwnej stronie barykady. Ponoć Niemcy przez cały czas obchodów stali.

Napisano
delegaci z Bundeswery (emerytowani wojskowi jak się dowiedziałem) faktycznie całą uroczystość stali tuż za nami (GRH). Weterani walk z wermachtu siedzieli na plastykach razem z weteranami II Korpusu. Osobiście byłem świadkiem rozmowy dwóch weteranów z wermachtu z polskimi weteranami i widzialem jak w trakcie mszy przekazali sobie znak pokoju.
Napisano

Na koniec Szanowna Pani Generałowa, zawsze elegancka żona Gen. Andersa. To tylko mała część zdjęć, którą zrobiła moja żona, za które Jej bardzo dziękuję, ponieważ czuję jak bym tam był przeglądając je i mogąc się nimi podzielić z innymi. Pozdrawiam i do spotkania może za koleje 5 lat...

Napisano
Zapraszam do zapoznania się z większą ilością fotek przedstawiających działania GRH 1 SKC we Włoszech.

http://picasaweb.google.com/cassino65

Miłego oglądania.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie