werewolf Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 witaminteresuje mnie czy ktoś znalazł kiedyś szukając gdzieś w stalagach i okolicach oryginalne" nieśmiertelniki usa albo brytyjskie itp..?czy wlasne niesmiertelniki byly zabierane i zamiane ze nie widać ich na forach czy z innych względów ich nie ma ..przecież masa żołnierzy np USA było na Naszych ziemiach w obozach jenieckich...
feld Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Na stalagu 8 A -ja osobiscie znalazłem pare sztuk amerykanskich.Wiec wydaje mi sie,ze jak tu były,to i na innych stalagach tez powinny byc znajdywane.
feld Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 oj to było z 10 lat temu-nie myslałem wtedy o fotkach...
simon1 Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 z tego, co wiem, oryginalne niesmiertelniki nie byly zabierane, a Niemcy dawali swoje niesmiertelniki jenieckie dodatkowowczoraj kurator w muzeum w Zaganiu pokazywal mi dwa dog tags amerykanskie znalezione w Stalag Luft III
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.