mietek Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 Jakie jednostki uzywaly chlebakow w kolorze czarnym?HJ, Policja?
mietek Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 Jakie jednostki uzywaly chlebakow w kolorze czarnym?HJ, Policja?
Kamikadze Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 W Gazetach Wojennych nr.25 na ostatniej stronie jest mundur i wyposarzenie marynarza oddziału desantowego kriegsmarine z takim właśnie ciemnego koloru chlebakiem.Opisanym jako chlebak z brezentu ciemnogranatowego.
Prezes14 Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Mnie ten kolor raczej pasuje na policjanta. Ale mogę się oczywiście mylić. Pozdro
Prezes14 Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 ciemno granatowe używała policja. Może czarne SA albo RAD ???albo NSKK. bo z tego co wiem : ciemny granat - policjaciemno niebieski - kriegsmarinefeldgrau - SS i WHniebieski - LuftwaffeMasz jakąś fotkę tego chlebaka ?
mietek Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 Nabytek dzisiejszy, wiec musze zrobic fotki.Guziki, haki, okucia wszystko pasuje na ww2, ino kolor malo typowy. Czern to tez taka iz mozna uznac i za ciemny granat.
Pytanie
mietek
HJ, Policja?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.