Skocz do zawartości

Wojskowe wykrywki

SEBOR80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Siemano.Czytajac obszerne opisy oraz opinie na temat wykrywek nie zauwazylem tematow wojskowych wykrywaczy.Jakie maja parametry w stosunku do swoich cywilnych odpowiednikow?Czy warto rozgladnac sie za sprzetem wojskowym,czy z jego pomoca mozna szukac militarki lub fantow z kolorku.No fachowcy podzielcie sie wiedza...:)Pzdr.
Napisano
Szajka,uzywam a nawet przeprowadzilem indiwidualna rozmowe z saperem ale tak to bywa ze uzywajac dany sprzet tylko jego sie zachwala...szczegolnie tak jest w przypadku wojskowych.Dla nich cywilne wykrywki to tandetny szmelc.Chcialbym uslyszec rady cywilnych uzytkownikow majacych kontakt z kosiarami typu MON ktorych to pewnie tu nie brakuje.Czekam na bardziej uzyteczne odpowiedzi.Pzdr.
Napisano
Według mnie,wojskowe wykrywacze to szmelc,nadają się tylko do wykrywania min,bo do tego są przeznaczone,w latach 90-tych miałem wykrywacz typu W-3P(A),był to wykrywacz dudnieniowy o niewielkim zasięgu ok.0,5m,bez dyskryminacji,co najdziwniejsze jeszcze dziś się je stosuje,choć powinny leżeć w muzeum,nie spotkałem się nigdy z wojskowym wykrywaczem mającym dyskryminację,bo takowa jest w wojskowym sprzęcie po prostu niepotrzebna,głównym zadaniem wojskowych wykrywaczy jest przecież wykrywanie min, niewybuchów i niewypałów,które wykonane są głównie z metali ferromagnetycznych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie