gutan Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Mam pytanie dotyczące uzbrojenia, które posiadają niemieccy żołnierze na zamieszczonym zdjęciu?Co trzyma żołnierz? Jakie jest przeznaczenie stojących skrzynek?Byłbym wdzięczny za pomoc.
gutan Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Może tu będzie więcej widać - niestety tylko taką fotką dysponuję.
Luftlander Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Żołnierz na zdjęciu jest z Luftwaffe ma przykrótką" fliegerblusę i orzełka luftu na hełmie.
regers Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 Chodzi mi oto że sam nabój może być pierwszo wojenny często się uzywało pierwszowojennej amunicji szło wszystko co dało się wystrzelić! Samo zdjęcie to ja widzę że jest z okresu II Wojny! Chodzi mi o id. Pestki albo szrapnel lub nabój 7,62 cm Gr.Patr.38 Hl/B
Tradytor Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 Przepraszam myślałem że kolega napisał 7,62mm zaspany jestem
gutan Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Mam pytanie dotyczące uzbrojenia, które posiadają niemieccy żołnierze na zamieszczonym zdjęciu?Co trzyma żołnierz? Jakie jest przeznaczenie stojących skrzynek?Byłbym wdzięczny za pomoc.
regers Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 On trzyma chyba cały nabój, jakiś szrapnel I wojna, dość słaba fota
Pytanie
gutan
Mam pytanie dotyczące uzbrojenia, które posiadają niemieccy żołnierze na zamieszczonym zdjęciu?
Co trzyma żołnierz? Jakie jest przeznaczenie stojących skrzynek?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.