marmotor Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Napisano 11 Kwiecień 2009 Witam. Kilka dni temu kupiłem za parę groszy na złomie taki oto medal. Proszę o wycenę. Niestety nie mogę dać real zdjęcia, bo aparat mi wykitował.To co jest zamieszczone jest z neta, ale medal wygląda podobnie, tylko jest trochę zniszczony.Pozdrawiam
latający holender Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Wycena zależy od tego czy nie jest to jakaś podróba.A tego nie da sie stwierdzić bez dobrej jakości zdjęć przedmiotu o który pytasz.
marmotor Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Napisano 11 Kwiecień 2009 Myślę, że to oryginał. Na złom przyniósł go gość, który sprząta piwnice i przywozi złom do skupu. Proszę o realną wycenę. Ciekawostką jest to, iż w kupie złomu jaką przywiózł były także stare okrętowe drzwi, wymontowane z piwnicy. To że okrętowe-to nie ulega wątpliwości. Byłem w Marynarce to się trochę znam na tym. Ale skąd takie drzwi w piwnicy? Fotkę podam niebawem.
coriolan Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Na jednym z portali taki zapis:1936.HJ.03) Proposed participant's badge. A splendid example of the Nazis' attempt to use the Berlin games as a propaganda vehicle: the IOC flatly objected to this design and had a new one be prepared-without the swastika (Harmer Johnson collection).
coriolan Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 http://ansmagazine.com/winter03/circle.html
marmotor Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 Nie wiem na co ten link miał odpowiedzieć. Jak wygląda medal to wiem-mam go. Chodzi mi o rzeczową wycenę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.