revolt Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Mam takie pytanie gdyż posiadam ładnego liściaka tylko że bez jelca... i tu mam takie pytanko jak zakładany był jelec fabrycznie na tego typu bagnety,gdyż średnica ostrza jest dużo większa niż otwór jelca. cy były one zakładane na gorąco? i kolejne pytanie czy ktoś posiada ładny jelec do liścia na pchnięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 W tym wypadku jelec był zakładany w trakcie produkcji. Nie da się go teraz inzczej założyć jak przeciętego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Revolt - odezwij się do mnie na mejl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 jeśli był nakładany w trakcie produkcji można ściągnąć jelca przy pomocy palnika,podgrzanie i rozchylenie óżków" potem przełożenie do innego,rozgrzanie i sklepanie- jest to teoretyczne podejście czy ktoś już tego próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo7 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 nie da się go inaczej założyć jak przeciętego?-przecież on jest przecięty,zakładałem taki jelec ,grzałem palnikiem na gorąco wybijałem bolce,lekko rozchylić od tyłu i wszystko. zakładanie w odwrotnej kolejności,zmartwię cię jednak nie wszystkie wymiary są identyczne w 98/05 przynajmniej ja miałem taki problem założyłem nowy jelec a tu lipa otwór w jelcu większy niż wymiary głowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.