db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 wcieło wczoraj wątek wasze motocykle wojskowe". Mam pytanie odnośnie przyspieszacza zapłonu, moim zdaniem WZMowskiego i prosiłbym pozostałych aby odbudowali wątek ze zdjęciami częśći WZM jakie posiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 dzwignia zmiany biegów jaka posiadam, była jeszcze wersja z innym zakończeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 przyspieszacz zapłonu WZM? widziałem i były na tym forum takie z napisami szybciej/wolniej zamiast P/O (przyspieszony/opóźniony?). ten przyspieszacz był niedawno oferowany i bardzo mnie zainteresował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 dzwignia zmiany biegów o innym zakończeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 mosiężny grzybek" sygnowany WZM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 aluminiowy korek zbiornika paliwa, sygnowany od spodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 kranik paliwa WZM (?) bez sygnowania ale wyraźnie różny od radzieckiego z tego okresu. Nie posiada napisów naj na radzieckich, jest dużo cięższy i większy, posiada odlewaną rurkę do rozróżnienia ezerwy" tak jak w starszych kranach radzieckich (tych z ostojnikiem przykręcanym oddzielną śrubą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 głowice sygnowane WZM, wyraźnie różne niż rosyjskie. Są jakby bardziej łuste" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryniol Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 A pro po przyspieszacza zapłonu to kiedyś trafiła mi się e-meczka z napisami po polsku, było przyspieszenie - opóźnienie. A w klapce na zbiorniku była tabliczka remontowa WZM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2009 tak, też mi się wydaje że widziałem przyspieszacze przyspieszony/opóźniony, a tabliczka.... prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gośka Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Witam. Posiadam dźwignię ręcznej zmiany biegów i korek wlewu paliwa sygnowany WZM, ale raczej nie ma sensu wrzucać po 2x te same fanty ;) mam ok 6 kraników KP15A i każdy jest inny. szczerze, to nie przyglądałam się nim za specjalnie, ale zobaczę...może któryś jest z WZMGośka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Gośka przejrzyj swoje kraniki, może ma taki sam, ale ze znakowaniem WZM co by potwierdziło moją teorie. Gośka-Wild? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gośka Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 zgadza się - ta sama.za kranikami jeszcze nie patrzyłam - dziś to zrobię. Gośka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gośka Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 niestety - 5 kraników jest zwykłym KP-15A, ale jeszcze mam jeden z tym, że sprawdzę go dopiero w maju. odnośnie twojej teorii, to jest tak jak piszesz.Gośka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryniol Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 a to siodło też wyrób WZM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 czy to siodło ma na rancie WZM-2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryniol Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 tak na tyle, zdjęcia już nie zrobię bo sprzedane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gośka Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 widzę, że temat stoi. trzeba odświeżyć. przeglądałam fanty, jakie kiedyś dostałam do emki, a w których zbiorach była wajcha/korek..i niestety, niczego już się nie doszukałam. być może po piaskowaniu coś wyskoczy.Gośkap.s: db - możesz zrobić zdjęcie korka z drugiej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V4CRAZY Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Siemka, miałem kilkadziesiąt różnych emek (od 1941 do M72H)i sporo nowych części do nich w tym i WZM , motocykle sprzedałem ale jakieś części WZM powinny mi jeszcze zostać, na pewno mam jeszcze pręt do tylnego hamulca z metalowo-mosiężnym motylkiem, mosiężne motylki do regulacji linek i automat zmiany biegów z napisem WZM.Mam gdzieś jeszcze zdjęcia sterty nowych części do emki WZM (koła,cylindry,tłoki,itp.)z magazynu nie istniejącego już sklepu motocyklowego, zdjęcia wleję jak je zeskanuję.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gośka Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Witam. Wracam ponownie do tematu WZM - V4CRAZY czekamy na zdjęcia :-) masz może zdjęcia oryginalnych M-72 N z ostatnich lat produkcji? Gośka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 ja też poproszę i mam pytanko ktoś z was może posiada popularna emke M72 ja mam 55 rok produkcji chociaż używałem jej kilkanaście lat nie wymagała zbyt wiele pracy teraz przydało by się solidne odświeżenie jako że sam oz tak bardzo się nie znam może jakiś kolego w pobliży poznania by ew doradził co i jak i ew u kogo pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferenc Szisz Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Emka z ostatnich lat produkcji 57-59r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V4CRAZY Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Cześć Gośka :) minęło trochę czasu i tamtych zdjęć już niestety nie mam, ale na pocieszenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V4CRAZY Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Zawory WZM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V4CRAZY Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Dźwignia zmiany biegów WZM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.