Skocz do zawartości

Proxima - co i jak na militaria...

tomekk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Mam proximę już od około roku i głównie używałem trybu dynamicznego który jest dosyć głęboki, ale ostatnio śmigając na statyce jednak widać różnicę przy większych przedmiotach, lecz jednak deprymuje mnie ( albo coś źle ustawiam) to że w statycznym jak ustawię dykryminację to różnice widać mi tylko na wyświetlaczu a sygnał jest jak na all metal, i co i raz zerkam czy na wyświetlaczu mi to dyskryminacja zjada czy też nie, jeśli da się to inaczej ustawić to proszę niech mnie ktoś oświeci bo w instrukcji informacji nie znalazłem. I jeszcze jedna sprawa to tryb mix , proszę o jakieś opinie na jego temat i porady gdyż mi on do gustu specjalnie nie przypadł gdyż rzeczywiście statyczny może łapie głębsze rzeczy ale nie ma dykryminacji, i wiele razy zdazyło mi się że tor dynamiczny mówił że nic nie ma ( bo dyskryma odrzucała jakiś tam mały odłamek) a tor statyczny wył jak szalony na ten właśnie pierdółek. I trochę to się mija z celem.
Proszę o jakieś porady, opinie i wskazówki.
Pozdrawiam!
tomekk
Napisano
W Proximie statyk ma dyskryminację tylko na wyświetlaczu, więc wasze ustawienia są dobre,sygnał jest taki sam na każdym znalezisku!!co do Mixa to jest to normalne , tor dynamiczny odrzuca odłamek stalowy w zależności od ustawienia dyskryminacji,jednak statyk burczy na większy odłamek jeżeli jest płytko,to norma przynajmniej u mnie..hehe.Pozdrawiam!!
Napisano
Dzięki za odpowiedź pawcion123 ale nie masz tak że to co odrzuca Ci dyskryma w dynamiku to i tak kopiesz przez sygnalizacje w torze statycznym który nie ma dyskryminacji???
bo tym sposobem to właściwie jest jak chodzenie na dynamice z włączonym namierzaniem...
Napisano
Chyba kolego nie rozumiesz co to jest tryb Mix,Właśnie o to chodzi aby dynamik łapał kolorową drobnicę a statyk jako że nie ma dyskryminacji sygnalizuje wszystkie metale, tak aby nie przeoczyć jakiegoś np większego przedmiotu ze stali.Musisz się nauczyć tego trybu aby rozróżniać wielkość żelastwa z trybu statycznego tak aby nie kopać słabych sygnałów tj gwoździ i odłamków!! To nie jest takie trudne można to poznać po burczeniu, prowadzić wykrywacz wzdłuż przedmiotu i w poprzek i resetować tak aby sygnał statyczny był na bieżąco aktualny, bo wiadomo że ten tryb do miłych nie należy, lubi się zatykać dając bardzo szerokie spektrum rozciągłości przedmiotu.
Napisano
Witam!
Racja zupełnie nie pomyślałem, rzeczywiście jak łapie ale jest większy dłuższy czy szerszy to kopiemy, dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam!
tomekk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie