Marek94 Posted April 1, 2009 Author Share Posted April 1, 2009 Mam problem posiadam wykrywacz PROTON w instrukcji napisane jest że potrzebuje 9v normalna bateria alkaliczna ma 1,5 mnożąc przez 6 wychodzi 9 ale nie za bardzo stać mnie na kupowanie co dwa dni nowych baterii więc wpadła mi myśl o akumulatorkach zamówiłem ale po przyjrzeniu się im zobaczyłem że ich napięcie to tylko 1,2 czy stracę jakieś 1,8 napięcia pogorszy to prace wykrywacza i jego stabilność? Jeszcze jedno jak sprawdzić czy wykrywacz nie daje fałszywych sygnałów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus32 Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 wydaje mi sie, ze nic nie straciszposiadam rutus proxime jest tam 6 baterii po 1.5v a mam akumulatorki juz kilka miesiecy 6 po 1.2 v, wiec 7.2 v razem i nie widze róznicy, ponadto chodze na wypady z kolega który ma tez proximke na bateriach i zasiegi mamy te same, wiec wnioskuje, ze nie ma wpływu, choc teorytycznie powinno miecpozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek94 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Albertus32 dzięki za odpowiedz i jeszcze dwa pytania jakich używasz akumulatorków i jak sprawdzić czy wykrywacz nie daje fałszywych sygnałów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus32 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 co do kumulatorków to kupiłem na allegro, kupiłem o pojemności 2500 mah, aby długo chodzic bez ładowania, co do fałszywych sygnałow nie wiem za bardzo o co chodzi, wytlumacz prosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek94 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Chodzi mi oto że np idę a on piszczy kopie a tam nic niema ale w tam gdzie kpie jest miliardy odłamków może porostu ich nie znajduje.Ile godzin trzymają ci baterie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus32 Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 nie znam twego wykrywacza wiec nie za bardzo moge pomóc, u mnie jak piszczy w zasmieconym terenie , zmniejszam czułośc i podkrecam dyskryminacje tylko na wieksze rzeczy, no ale mówimy o statyku wiec bedzie łapał wszystko, ja chodze w dynamice bo mi to najlepiej odpowiada, co do ilosci godzin to nie liczyłem ale przy naładowanych starczy mi na około 8-9 wypadów po 3-4 godziny, mówie tu o bateriach 2500 mah.Daj mi dwa dni czasu zorientuje sie co to za sprzet i dam cimznacpozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.