Skocz do zawartości

Napięcie

Marek94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam problem posiadam wykrywacz PROTON w instrukcji napisane jest że potrzebuje 9v normalna bateria alkaliczna ma 1,5 mnożąc przez 6 wychodzi 9 ale nie za bardzo stać mnie na kupowanie co dwa dni nowych baterii więc wpadła mi myśl o akumulatorkach zamówiłem ale po przyjrzeniu się im zobaczyłem że ich napięcie to tylko 1,2 czy stracę jakieś 1,8 napięcia pogorszy to prace wykrywacza i jego stabilność?

Jeszcze jedno jak sprawdzić czy wykrywacz nie daje fałszywych sygnałów ?
Napisano
wydaje mi sie, ze nic nie stracisz
posiadam rutus proxime jest tam 6 baterii po 1.5v a mam akumulatorki juz kilka miesiecy 6 po 1.2 v, wiec 7.2 v razem i nie widze róznicy, ponadto chodze na wypady z kolega który ma tez proximke na bateriach i zasiegi mamy te same, wiec wnioskuje, ze nie ma wpływu, choc teorytycznie powinno miec
pozdro
Napisano
Albertus32 dzięki za odpowiedz i jeszcze dwa pytania jakich używasz akumulatorków i jak sprawdzić czy wykrywacz nie daje fałszywych sygnałów?
Napisano
co do kumulatorków to kupiłem na allegro, kupiłem o pojemności 2500 mah, aby długo chodzic bez ładowania, co do fałszywych sygnałow nie wiem za bardzo o co chodzi, wytlumacz prosze
Napisano
Chodzi mi oto że np idę a on piszczy kopie a tam nic niema ale w tam gdzie kpie jest miliardy odłamków może porostu ich nie znajduje.Ile godzin trzymają ci baterie?
Napisano
nie znam twego wykrywacza wiec nie za bardzo moge pomóc, u mnie jak piszczy w zasmieconym terenie , zmniejszam czułośc i podkrecam dyskryminacje tylko na wieksze rzeczy, no ale mówimy o statyku wiec bedzie łapał wszystko, ja chodze w dynamice bo mi to najlepiej odpowiada, co do ilosci godzin to nie liczyłem ale przy naładowanych starczy mi na około 8-9 wypadów po 3-4 godziny, mówie tu o bateriach 2500 mah.
Daj mi dwa dni czasu zorientuje sie co to za sprzet i dam cimznac
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie