Skocz do zawartości

proszę po pomoc X70

piotr777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich mam prośbę chodzi mi o to że nabyłem dzisiaj nową X70 niestety instrukcja a w języku Angielskim a mój angielski bardzo słaby polską instrukcję będę miał za 2 tyg.
więc proszę o jakieś typy ustawień do cewki 7.5 na drobnicę(monetki) i na militarkę jeśli to nie problem bardzo bym był wdzięczny
Napisano
Jeżeli chodzi o militarkę włącz Al metal następnie przycisk auto mode włącza się parce ping po znalezieni jakiegoś metalu wciskam auto mode i sprawdzam co to za metal kopie tylko -4,-2 i oczywiście każdy kolor. W parce ping można zwiększyć czułość jak komu pasuje. Kolor chodzę na 1 ,musisz sam dojść do wskazań numerycznych kopiąc wszystkie sygnały po dniu będziesz wiedział o co chodzi. Przed szukaniem dostrajam do gruntu oraz skalę zakłóceń oczywiście na al metal.
Napisano
piotr777 - no sorki, że nie jestem tu 24h na dobę, ale przypominam, że prowadzę też własne forum gdzie jest caaały dział poświęcony Minelabom a w szczególności X70:))

Ok, na początek zacznij od wybrania trybu Coin&Treasure bo Prospecting jest trybem zaawansowanym. Dostrajasz do gruntu w trybie All Metal (po lewej stronie ekranu zaznaczona ikonka AM), stając w miejscu gdzie nie ma metalu i trzymając cewkę trochę nad ziemią (10-15 cm), naciskasz Ground Balance, potem Mode i opuszczasz i unosisz cewkę do gruntu aż pojawią się na ekranie literki AU.
Wychodzisz z AM i po lewej stronie będziesz miał cyferki 1,2,lub 3. Zauważysz, że na dole ekranu, w zależności od tego która cyfra jest widoczna po lewej, pojawia się to dłuższy to krótszy pasek z małymi segmentami". To jest poziom dyskryminacji. Szukaj trochę na każdej z trzech cyferek, żeby zobaczyć co odrzucasz a co akceptujesz. Czułość jest max do 30, ale zanim poznasz sprzęt ustaw na około 20+, dźwięk 4 tony. Więcej już już w dziale Minelab:)
W razie czego pisz.

Pozdrawiam

VW
Napisano
dzięki wielkie za propozycje napewno je sprawdzę ps. stała się tragedia złamały mi się dwa uchwyty od mocowania cewki i teraz dopiero jest problem zupełnie przypadkowo położyłem wykrywacz na górce stoczył się jakieś 1.5 metra i cewka odpadła nie wiem jak za bardzo doprowadzić ją z powrotem do użytku
Napisano
uf na szczęście cewka naprawiona.
VanWorden orientujesz się jak to jest w Vikingu kupiłem X70 Z gwarancją w języku angielskim wykrywkę kupiłem od kogoś sprzęt ma 3 miesiące użyta 2 razy.A jeśli zadzwonię do Vikinga z prośbą o Polską instrukcję to będę musiał za nią płacić czy no sam nie wiem
Napisano
Z tego co wiem instrukcje polskie są płatne (w cenie dobrej książki;)) chyba, że kupujesz sprzęt u polskiego dystrybutora. Według mnie dystrybutor powinien zlecić tłumaczenie i potem je umieścić na swojej stronie żeby każdy zainteresowany mógł sobie ściągnąć czy poczytać przed zakupem. Przecież to zupełnie logiczna zachęta do zakupu i tak zresztą się robi w wielu krajach. No, ale Polska często ma problemy z logiką:)
Jak będę miał trochę czasu to zacznę wrzucać tłumaczenia różnych instrukcji na forum publicznym chyba, że dystrybutor pójdzie wreszcie po rozum do głowy:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
ponieważ nie posiadam jeszcze instrukcji do X70 mam jeszcze jedno pytanie jak najlepiej ustawić wykrywkę na militaria chodzi mi o głębsze poszukiwania
proszę o wskazówki z góry dzięki!
pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie