Gość Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Znalazłem w okolicach Gdańska-Ujeściska połówkę nieśmiertelnika F.Gend.Tr.84. Czy ktoś mógłby przybliżyć mi co to za jednostka , byłbym naprawde wdzięczny .pozdrawiam
Gość Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Znalazłem w okolicach Gdańska-Ujeściska połówkę nieśmiertelnika F.Gend.Tr.84. Czy ktoś mógłby przybliżyć mi co to za jednostka , byłbym naprawde wdzięczny .pozdrawiam
Gość Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Farciarzu, szukam blaszki tego pododdziału od 20 lat. z tego co wiem to był to pluton, maksymalnie kompania. Pogłów się trochę co to za dywizja - odpowiedź jest bardzo prosta. Połówka była luzem czy ....? Jest na wymianę? Od klientów nie zbieram - taką mam zasadę.
A. Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Nie ma co ściemniać.Feldgendarmerie Truppe 84 - 4-ta Dywizja Pancerna.Gratuluję znaleziska!Ja trafiłem całą + ryngraf.A.
Gość Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Ten nieśmiertelnik byl znaleziony luzem wśród sterty niemieckich feningówek , obok znalazlem orzelka wermachtu z czapki. Co do ewentualnej wymiany musze pomyslec czego mi brakuje w kolekcji :) ale jestem otwarty na wszelkie propozycje .
Gość Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Dzieki bardzo za informację odnośnie jednostki . Nie powiem ciekawa jednostka i troche u nas powalczyłaPozdrawiam
Pytanie
Gość
pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.