Krychu_Szprotawa Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 Witam, proszę o identyfikację monety - ostatniej znajdy (trafiona na Dolnym Śląsku. Moneta srebrna, waga 0,81 gr. Średnica: 12,2 mm wg. mnie zawiera elementy lilii - Florencja? ew. Francja Ludwik XIV? to tylko moje domysły.
Krychu_Szprotawa Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 2 strona, nie wiem z jakiej perspektywy patrzec, mozliwe ze trzeba obrócić monetę żeby cokolwiek dostrzec. Pod mikroskopem widoczne elementy lilii.
piotr777 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 nie ten dział kolego.:)monety i nie tylko również identyfikacja
POMORZANY Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 WitamBrandenburgia,Joachim II,dreier.Pozdrawiam
Krychu_Szprotawa Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 dzięki za identyfikację. PS. Faktycznie nie ten dział, przepraszam moje niedopatrzenie.
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o identyfikację monety - ostatniej znajdy (trafiona na Dolnym Śląsku. Moneta srebrna, waga 0,81 gr. Średnica: 12,2 mm wg. mnie zawiera elementy lilii - Florencja? ew. Francja Ludwik XIV? to tylko moje domysły.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.