Skocz do zawartości

hudy-leśne fanciory

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 199
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

hudy" mamy ten sam problem, ten mosiężny fancik o wymiarach 32mm x 23mm wyskoczy w zeszły roku i do dzisiaj nie wiem jak to zaszufladkować.

Napisano

Ad" fajnie, że się odezwałeś.Id mojego fanta mało pomogło. Nie wiem czy widziałeś to zdjęcie. Mógłbyś napisac co jest wybite na twoim znaczku"? Zastanawiam się też czy jest tam coś przy samym brzegu środkowego krzyża na dole-słabo widac. pozdro

Napisano

Hudy" - Sygnowania : FRIEDRICH EITSCHBERGER STETTIN.

Kubuś 2001" - Przedmiot znaleziony przeze mnie i przez Hudego" raczej nie przypomina Krzyża Jerozolimskiego (zwango potocznie - Krzyż Pięciokrotny), również dobrze to może być Krzyż Paleologów. Jak doskonale widac na przedstawionym odbrazku wszystkie elementy Krzyża Jerozolimskiego są symetryczne. A tu raczej mamy doczynienia z jakąś celtycką plecionką niewiadomego znaczenia wyprodukowaną prze niemiaszków w Szczecinie.

Napisano
Ad" moje-OG + twoje-Stettin daje ORTSGRUPPE STETTIN" czyli GRUPA MIEJSCOWA SZCZECIN". Może pójśc tym tropem :)???
Napisano
ja kopie kilka ładnych Polskich wiosen i powiem ze jeszcze nie kopnołem Zadnej gwardyjskiej, inne tak, nawet całe pagony PIOTRA 2 z odznaczeniem i wiele innych zeczy ale tego nie.więc zycze wiecej takowych ---hehe__
Napisano
dzięki kolego Maxim026. Dawno nie trafiło mi się odznaczenie, a rosyjskie jeszcze nigdy. Stąd ta radośc hehe
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam. To może nie żaden fant, ale w czasach kryzysu... Natknąłem się dzisiaj w lesie na taki widok-zaskroniec pożerający żabę poczynając od jej głowy :).Lepszego zdjęcia nie zrobiłem, bo podchodząc spłoszyłem gada. Żaba przeżyła...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie