Skocz do zawartości

Co ciekawego w Lizbonie?

mietek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, jadę do Lizbony, wiem że jest tam muzeum wojskowe. Jednak będę miał bardzo mało czasu, czy warto je odwiedzić? Ciekawe?
Czy ktoś wie gdzie są w Libonie, sklepy z militariami, pchle targi, czy secondhandy w których można trafić mundury?
Napisano
napisz kiedy jedziesz bo mam tam kumpele to może mi się uda do tego czasu ją jakoś złapać jeśli jeszcze nie jest na porodówce, to może coś takiego tam widziała, ale nie obiecuję.Spróbuj może też coś poszukać na necie
pozdr
Napisano
Dzięki - jadę 7-10 marca, na necie znalazłem właśnie stronę muzeum wojskowego, ale niewiele z niej wynika.
Tymbardziej, że Portugalia była neutralna w 2 wojnie, to nie wiem czy mogę liczyć na coś ciekawego.
Napisano
Bylem w L. 2 lata temu.Zadnych sklepow z militariami, mimo poszukiwan, nie znalazlem.Wszelkie antykwariaty pelne sa hiszpanskiego badziewia (meble, slodkie do wyrzygania figurki,odjechane swieczniki,kupa ksiazek, ozdobnego szkla, tu i owdzie jakies pordzewiale szpady itp). A muzeum choc chcialem zwiedzic, bylo akurat zamkniete z powodu remontu, wiec nie powiem nawet, co tam jest. Natomiast polecam jakby co, Muzeum w Barcelonie (maja tam m.in. polska 30-ke) oraz Muzeum w Madrycie, gdzie jest kilka polskich Mauserow i w ogole mozna tam spedzic pare godzin na ogladaniu fajnych fantow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie