mietek Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 Witam, jadę do Lizbony, wiem że jest tam muzeum wojskowe. Jednak będę miał bardzo mało czasu, czy warto je odwiedzić? Ciekawe?Czy ktoś wie gdzie są w Libonie, sklepy z militariami, pchle targi, czy secondhandy w których można trafić mundury?
Szefo Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 napisz kiedy jedziesz bo mam tam kumpele to może mi się uda do tego czasu ją jakoś złapać jeśli jeszcze nie jest na porodówce, to może coś takiego tam widziała, ale nie obiecuję.Spróbuj może też coś poszukać na neciepozdr
mietek Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 Dzięki - jadę 7-10 marca, na necie znalazłem właśnie stronę muzeum wojskowego, ale niewiele z niej wynika.Tymbardziej, że Portugalia była neutralna w 2 wojnie, to nie wiem czy mogę liczyć na coś ciekawego.
DTH Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Bylem w L. 2 lata temu.Zadnych sklepow z militariami, mimo poszukiwan, nie znalazlem.Wszelkie antykwariaty pelne sa hiszpanskiego badziewia (meble, slodkie do wyrzygania figurki,odjechane swieczniki,kupa ksiazek, ozdobnego szkla, tu i owdzie jakies pordzewiale szpady itp). A muzeum choc chcialem zwiedzic, bylo akurat zamkniete z powodu remontu, wiec nie powiem nawet, co tam jest. Natomiast polecam jakby co, Muzeum w Barcelonie (maja tam m.in. polska 30-ke) oraz Muzeum w Madrycie, gdzie jest kilka polskich Mauserow i w ogole mozna tam spedzic pare godzin na ogladaniu fajnych fantow.
Szefo Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 sprawdz poczte i napisz czy dostales maila bo mam z nia ostatnio problemypozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.