18busiek Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 hej... muszę napisac prezentację maturalna na temat:Holocaust jako problem moralny w literaturze polskiej. Omów zagadnienie, odwołując się do wybranych utworów. jakie moge wykorzystać do tego ksiązki... pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 A lektury zalecane przez nauczyciela przeczytałeś? Najprościej będzie jeżeli zapytasz się właśnie swojego profesora, zapewniam że pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Zofia Nałkowska 'Medaliony'-znajdziesz audiobooka na wrzucie,poza tym np.'Pianista'.Film to ekranizacja książki, mozesz odegrać pawiana że czytałeś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 A najlepiej jak podczas prezentacji przedstawisz fragmenty filmu(np właśnie Pianisty")odnoszące się jakoś do twojego dzieła...Takie nieszablonowe udziwnienia" zawsze podwyższają ocenę i są mile widziane przez, zazwyczaj znudzonych schematycznością przedstawianych prac, egzaminatorów.Wiem z własnego przykładu, tyle, że ja nie zaprezentowałem materiału wizualnego przez co 3 lata temu zabrakło mi 2 punktów do maximum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Opowiadania Borowskiego na podstawie jego doświadczeń z obozów. Sam je wykorzystałem w mojej prezentacji maturalnej parę lat temu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 odezwij się do mnie na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
explosivelabs Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Pięć lat kacetu Stanisław Grzesiuk pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.