torba5 Napisano 23 Luty 2009 Autor Napisano 23 Luty 2009 Witam popularne tzw arisaki w różnych wzorach są mi znane ale ten bagnet mnie zaskoczył,pytanie jaki to wzór do jakiego karabinu przeznaczony i czy jest to populares czy raczej coś mniej spotykanego pozdro Rafi
Ptaku51 Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Witaj,trafiles perelke:) GratulacjdePponizej link do nieocenionej strony o bagnetachhttp://www.bagnety.pl/japonia/114-bagnet-japoch-spadochroniarzy-typ-100.htmlPozdrawiam,Marcin
Ptaku51 Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Witaj, widać ślad po usunięciu pierścienia na jelcu??POZM
zukuri Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Muszę Cię zmatrwić- nie jest to bagnet spadochroniarzy, ale skrócony zwykły" na dodatek ze zniszczonym jelcem....Tamten rarytasik ma zdecydowanie krótszy próg głowni, więc sygnatura producenta z musu została przeniesiona na trzpień rękojeści- między okładziny...Pozdrawiam, Piotr.
zukuri Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 ....ale żabka fajna, warto się nia zainteresować. Czasem na odwrocie tych żabek jest także symbol producenta- Kokury. Na taką ze stemplem sam bym się pisał.Pozdrawiam, Piotr.
Ptaku51 Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 @zukuriw żadnym wypadku nie odważyłbym sie polemizować z Twoja opinią w kwestii bagnetów:), ale zwróciłeś może uwage na zbrocze? Nie wygląda to na polowe/chałupnicze skracanie.Pozdrawiam,Marcin
mietek Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Po naostrzeniu wlasnie tak zbrocze bedzie wygladalo, zwroc uwage na proporcje, gdzie sie zbrocze konczyc powinno, a gdzie jest w powyzszym.Kwestia kto skracal i po coz to. Wiadomo skad pochodzi?Australijczycy lubowali sie w skracaniu wszystkiego co sie nawinelo i przerabianiu na noze.
torba5 Napisano 23 Luty 2009 Autor Napisano 23 Luty 2009 nie jestem w posiadaniu tego bagnetu foty pochodzą z netu a ja nie pomyślalem o naszej polskiej stronie z bagnetami,wszystkim wielkie dzięki za podzielenie się swoją wiedzą jest szansa że trafi on do mnie wtedy powróce do tematu z lepszymi fotami ale w sumie już i tak wszystko wiadomo może i dobrze bo przynajmniej można spać spokojnie pozdrawiam Rafi
Pytanie
torba5
Witam popularne tzw arisaki w różnych wzorach są mi znane ale ten bagnet mnie zaskoczył,pytanie jaki to wzór do jakiego karabinu przeznaczony i czy jest to populares czy raczej coś mniej spotykanego pozdro Rafi
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.