Skocz do zawartości

schron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to jest wejscie,zalany jest woda na okolo 50cm.dlugosc 4m szer 2.5 wys 2m pozniej wysle srodek,wejscie kwadrat50x50cm,jest obsypany do okola ziemia,do okola sa jeszcze ruiny po jakims duzym gospodarstwie,miejscowi mowia ze to studnia,ale moim zdaniem takie schodki sa w wejsciach do bukrow lub schronow.

Napisano
napisz coś więcej !!!!!!!!!!
Narazie to wychodzi na to że to stara studnia albo coś podobnego do szamba lub też studzienka ściekowa !

Słuchaj opisz to miejsce gdzie się znajduje- na terenie jakichś zakładów - co tam mogło być wcześniej
Przed wojną i podczas niej ??
Napisano
nie wiem czy to coś sensownego ale za niemilitarnym przeznaczeniem tego obiektu przemawiają
a)klamry -na żadnym bunkrze takich nie widziałęm a troche tego było.
b)nierególarny otwór wejściowy
c)sklepienie też mi się coś niepodoba
ale jeśli nie wejdziesz i nie sprawdzisz -niczego się nie dowiesz, a w szambach też podobno bywaja ciekwe rzeczy.
Napisano
w szambach z ciekawszych rzeczy to gazy lub brak tlenu - które mogą cię wysłać w inny wymiar - nie polecam takich wypraw" - pozdro!
Napisano
nic ciekawego o tym miejscu nie slyszalem,wiem ze to duze gospodarstwo,bylo tam kilka budynkow,szamba tam sa ale mniejsze szt.2,,ktore na wiosne mam zamiar tez zpenetrowac,to mi mam film z tego miejsca tylko nie wiem gdzie wstawic.
Napisano
z tego co widzę na górze znajduje się śnieg i od razu zejście,nie wygląda mi to na żaden obiekt militarny ,raczej studzienka odprowadzająca wodę lub kanał ,szambo raczej też odpada ze względu na przekrój strasznie małe. Co do znalezisk w szambach obiektów fortecznych to znajdowały sie tam prawdziwe skarby a jak zakonserwowane,oj chcialbym znaleść takie nie spenetrowane szambo,marzenie eh .
Napisano
no wlasnie sa tam dwa szamba,maja tez takie male wlazy,kiedys tam wchodzilem i jest tam jeszcze niemieckie gowno,a jak smierdzi he he,wlasnie mam plana na wiosne wyczyszczenie tego gowna moze cos sie trafi,a majatek to byl duzy,wszystkiego chyba nie zabrali
Napisano
Witam jestem nowy na waszym forum i niewiem na jaki temat wejsc aby doweidziec sie tego czego potrzebuje i wszedlem na ten a potrzebuje informacji na temat bitw w wojewodztwei lubelskim poniewarz mam wykrywacz a niewiem gdzie szukac prosze o pomoc
Napisano
kolego kubalment prroszę bardzo http://www.odkrywca.pl/wlodawa-lasy-pod-wlodawa,647138.html#647138 jak i pozostałe tematy szukaj albo załuż odzielny temat
krzysiek-el przestań zadawać glupie pytania ,a co do zawartości sszamba czy widział ktoś żeby nie używane 60 letnie szanmbośmierdziało ?wejdż sprawdż i odpowiedz sam sobie pozdrawiam Molnar

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie