blaszak Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 Witam serdecznie!Mam do Szanownych kolegów takie pytanie.Nabyłem ostatnio aluminiowy nieśmiertelnik WH.Jest dość mocno skorodowany,a z drugiej strony ma prawdopodobnie podpis właściciela wykonany ołówkiem kopiowym lub czymś podobnym.Jak spróbować czyścić blaszkę aby nie zetrzeć podpisu??Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Moczyć w kwasie szczawiowym...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Mam wątpliwości co do moczenia w kwasie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Na pewnej stronce pisze,że kwas nie usuwa znaków atramentowych,ani graffitowych np. z ołówka.Możesz spróbować.Tylko nie za długo. 30 min i lekko zmoczyć wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.