Skocz do zawartości

testy cewek whites

rochocki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Masz tę 25kę, czy zastanawiasz się nad kupnem? To baaardzo rzadka sprawa w naszym kraju:) Rożnice są dość znaczne - zasięg na korzyść 25ki i czułość na korzyść Whitesowej 15ki. Jednak w przypadku takiej cewki to przecież nie o czułość chodzi;) Różnica polega tez na komforcie pracy - o ile z 15ką da się jeszcze chodzić na krótkie dystanse (na dłuższe można podpiąć specjalne szelki) to 25ka sprzedawana jest ze specjalnym uchwytem. Koszt zakupu 25ki jest dość wysoki i dlatego raczej polecałbym polowanie na two-boxa w rodzaju Whitesa TM800/808 co będzie znacznie praktyczniejszym rozwiązaniem na depozyty etc.

Pozdrawiam

VW
Napisano
mam 38 izastanawiam się nad kupnem magnum,
miałem kiedyś TM 800-2 lata i byłem rozczarowany.praktycznie na 40 było to samo.
Napisano
Nie wiem jak sprawdza się cewka 25 ale mam doświadczenia z MAGNUM FORCE FIELD 15" ..... Powiem krótko 15" to MEGA POWER nawet na drobnicę i duże rzeczy również .Ta cewka w zestawie z 5900 i żadna boratynka mi nie umknęła ;-)
Nawet doświadczony kolega z XLT po mnie już nic nie wyciągnął! Do tego jest zadziwiająco lekka . Minusy to wysoka trawa i krzaki , tam poprostu nie da się nią pracować .
Napisano
Puszkę litrową po farbie zakopaną w piasku na leżąco Whites wykrywa(daj wyraźny sygnał).
- cewka 24 cm stndatdowa - 70 cm.
- cewka 38 cm - 90 cm.
- A ile głębiej sięgnie Magnum 25, czy ktoś robił takie testy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie